5 alimente care te-ar putea ajuta să dormi mai bine

  • Publicat:
5 alimente care te-ar putea ajuta să dormi mai bine

Pe lângă o cameră aerisită, cu o temperatură sub 20 de grade, fără expunere la lumina albastră a ecranelor și respectarea unor ore constante de mers la somn și de trezit, și alimentația poate juca un rol important când vine vorba despre calitatea somnului. Iată 5 alimente sănătoase care pot contribui la un somn mai odihnitor și mai satisfăcător:

Mozzarella

Știi despre carnea de curcan că este bogată în triptofan, un aminoacid care determină organismul să producă mai mult serotonină, substanța chimică ce contribuie la starea de bine, ceea ce în cele din urmă te ajută să te relaxezi și să adormi. Dar brânza mozzarella conține aproape de două ori mai mult triptofan decât această proteină slabă. Cine ar fi zis, nu-i așa?

Somon

Un studiu recent a descoperit că 600 mg de acizi grași omega-3 pe zi i-au ajutat pe oameni să doarmă cu aproape o oră mai mult și să se trezească de 7 ori mai puțin pe parcursul nopții. Mănâncă somon sălbatic la cină, sau dacă nu consumi pește, ia un supliment de omega-3.

Migdale

Un pumn de migdale furnizează aproape 20% din cantitatea zilnică necesară de magneziu, care poate relaxa mușchii și te poate ajuta să te simți mai calm, astfel încât mintea ta să nu fie agitată atunci când îți așezi capul pe pernă. Sunt, de asemenea, o sursă decentă de triptofan. Deci vezi, un dublu avantaj!

Terci de ovăz

Ai auzit că cireșele sunt o sursă bună de melatonină, hormonul care contribuie la instalarea somnul? Ei bine, terciul de ovăz are și el această substanță. Și cum este plin de carbohidrați care oricum te fac să te simți somnoros, este posibil să adormi înainte să termini de mâncat o porție.

Banane

Pe lista de alimente care îți pot asigura un somn mai bun se află și aceste fructe bogate în amidon care au și magneziu, precum și potasiu, alt relaxant muscular puternic. În plus, la fel cu mozzarella și migdalele, conțin o mult triptofan, care, după cum știi, contribuie la un somn de calitate. Cel mai important, bananele satisfac acea dorință aproape universală de a mânca ceva dulce înainte de culcare.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân