Câtă cafea trebuie să bei ca să slăbești

Dacă te întrebi câtă cafea trebuie să bei ca să slăbești, avem toate detaliile. Probabil răspunsul nu va fi neapărat pe placul tău când vei afla condițiile.
  • Publicat:
Câtă cafea trebuie să bei ca să slăbești
Câtă cafea trebuie să bei ca să slăbești

Dacă ești un băutor înrăit de cafea care își propune să slăbească, probabil analizezi fiecare aspect al rutinei tale pentru a vedea unde poți face ajustări. Un loc excelent pentru a începe este dieta, evident, care include obiceiul tău regulat de a bea cafea. Dacă te întrebi câtă cafea trebuie să bei ca să slăbești, avem toate detaliile.

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Școala de Sănătate Publică Harvard T.H. Chan, consumul a patru cești de cafea zilnic ar putea reduce procentul de grăsime corporală cu aproximativ 4%. Studiul a fost desfășurat pe o perioadă de 24 de săptămâni, în care 126 de adulți supraponderali, non-insulino-dependenți, au consumat patru cești de o băutură placebo similară cu cafeaua sau patru cești de cafea simplă. Oamenii de știință au descoperit că în urma consumului se poate vedea o pierdere „modestă” de grăsime corporală.

„Doza magică” ar trebui să fie în jur de 200 până la 400 mg de cafeină pe zi, în funcție de dimensiunea corpului tău. Acest lucru echivalează cu aproximativ două până la cinci cești.

Atenție! Adăugând frișcă, lapte integral sau zahăr la cafea, poți anula ușor oricare dintre caloriile pe care le arzi datorită cafelei. De fapt, cercetări recente publicate în Clinical Nutrition au arătat că o ceașcă de cafea pe zi poate ajuta la pierderea în greutate, dar dacă se adaugă o linguriță de zahăr, se anulează beneficiul.

Cum te ajută cafeaua să slăbești?

Există mai multe modalități în care cafeaua te poate ajuta să pierzi în greutate. În primul rând, cafeaua conține cafeină, care are efecte termogenice și poate accelera metabolismul, ajutându-te să arzi mai multe calorii. Unele studii au arătat că poate contribui la scăderea IMC-ului, greutății corporale și a grăsimii corporale. Cafeaua poate, de asemenea, să reducă pofta de mâncare și să diminueze senzația de foame. Cercetările arată că băutul cafelei înainte de o masă poate reduce caloriile consumate la următoarea masă, chiar dacă bei cafeaua cu până la patru ore înainte de masă. Cafeaua conține și acid clorogenic, care crește arderea grăsimilor și poate ajuta la încetinirea absorbției carbohidraților.

Foto: shutterstock

Surse:

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân