4 motive pentru care este indicat să mănânci mai mult ananas

  • Publicat:
4 motive pentru care este indicat să mănânci mai mult ananas

Tocmai ai ajuns de la job și îți este foame. Este deja târziu și știi că ideal ar fi să consumi ceva ușor. Ce zici de o salată proaspătă de fructe tropicale? Dacă ești fan al ananasului, vei fi bucuros să afli că această gustare acidulată de vară are beneficii pe tot parcursul anului – și există multe motive să o adaugi pe lista de cumpărături. Conținând nutrienți puternici precum vitamina C, bromelaină și antioxidanți, iată patru motive pentru care ar fi ideal să mănânci mai mult ananas:

Ananasul este bun pentru imunitate

Unii dintre nutrienții cheie din ananas pot menține sistemul tău imunitar puternic. Antioxidanții combat radicalii liberi produși ca răspuns la stres, infecții, poluare și o dietă precară. Vitamina C ajută la creșterea absorbției de fier și zinc – două minerale care întăresc sistemul tău imunitar și cresc rezistența la infecții. Bromelaina este un antiinflamator și s-a dovedit că ameliorează simptomele artritei, sinuzitei și a durerilor de gât.

Contribuie la sănătatea intestinelor

Un loc bun pentru a începe regimul tău de stimulare a sănătății intestinale este cu bromelaina, un nutrient care se găsește doar în ananas și care ne ajută să descompunem și să absorbim proteinele. Poate reduce, de asemenea, inflamația în intestin pentru cei cu sindromul intestinului iritabil sau cu alte probleme de sănătate digestivă. 

O dietă bogată în fibre va ajuta sistemul digestiv prin susținerea unor mișcări regulate ale intestinului. Fibrele din ananas conțin un prebiotic numit fructan, care stimulează creșterea și activitatea bacteriilor probiotice bune în intestinul gros. Cercetările recente au legat bacteriile intestinale de multe zone, inclusiv sănătatea mintală, sănătatea cardiovasculară, funcția imunitară, reducerea riscului bolilor cronice și îmbunătățirea absorbției de minerale.

Mănâncă ananas pentru o piele sănătoasă

Există dovezi din ce în ce mai numeroase că vitamina C și polifenolii pot proteja pielea de daunele cauzate de soare și pot reduce îmbătrânirea acesteia cauzată de radicalii liberi. Vitamina C stimulează creșterea nivelului de colagen și contribuie la elasticitatea pielii. Bromelaina poate ajuta la reducerea inflamației cauzate de daunele solare sau de uzura generală a epidermei. Fiind în mare parte compus din apă, ananasul poate ajuta la hidratare și la eliminarea toxinelor din corp.

Ananasul îți dă o doză suplimentară de energie

Ananasul luptă eficient împotriva oboselii, cu nutrienți care stimulează energia, cum ar fi vitamina C, manganul și zaharurile. Da, ananasul conține zahăr, dar este cu indice glicemic scăzut și produce o eliberare lentă și prelungită de energie. Manganul ajută corpul tău să producă energie, în timp ce vitamina C stimulează absorbția fierului, un nutrient care ajută la transportul oxigenului în corp pentru a îmbunătăți funcția musculară.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân