Ananasul, bun pentru imunitate, piele și digestie

Ananasul are beneficii pentru sănătate, iar trei dintre ele sunt cele mai prețioase și motivul pentru care nu ar trebui să lipsească din dieta ta.
  • Publicat:
Ananasul, bun pentru imunitate, piele și digestie
Ananasul, bun pentru imunitate, piele și digestie

Ananasul este unul dintre acele fructe tropicale care îți schimbă complet starea, mai ales pentru că vine cu un gust delicios, dar și plin de prospețime. Totodată, ananasul are beneficii pentru sănătate, iar trei dintre ele sunt cele mai prețioase și motivul pentru care ananasul nu ar trebui să lipsească din dieta ta.

Ananasul, bogat în vitamina C

200g de ananas conțin 100% din necesarul zilnic recomandat de vitamina C și, în timp ce acest nutrient ajută la sprijinirea imunității, din fericire vine la pachet și cu alte aspecte benefice pentru sănătate. Vitamina C ajută la creșterea și repararea țesuturilor din corp. În plus, acționează ca antioxidant protejând celulele de îmbătrânirea prematură și boli precum cancere sau boli cardiovasculare. Totodată, vtamina C are un efect și asupra taliei. Mai exact, în urma unui studiu s-a descoperit că persoanele active care nu consumau suficientă vitamin C ardeau cu 25% mai puține calorii în timpul antrenamentului.

Sprijină sănătatea pielii

În primul rând, ananasul este bogat în mangan, iar 200g de ananas conțin 75% din necesarul zilnic recomandat. Acest mineral, alături de vitamina C, este necesar pentru producerea colagenului, o componentă structurală a pielii care previne cearcănele și aspectul flasc. De asemenea, manganul funcționează ca un antioxidant care protejează celulele pielii împotriva razelor UV, fiind crucial pe timpul verii.

Ananasul este bun pentru sănătatea digestiei

Dacă ai încercat să adaugi ananas proaspăt unui desert cu gelatină trebuie să știi că cele două nu se potrivesc în aceeași ecuație, iar asta pentru că ananasul conține enzime numite bromelaine, care distrug gelatina în blocuri de aminoacizi, prevenind astfel solidificarea lor. Din același motiv, ananasul este de cele mai multe ori folosit în marinade, pentru a ajuta la frăgezirea cărnii. Aceste enzime nu acționează doar asupra preparatelor, ci și a aparatului digestiv, prin reducerea balonării, indigestiei și prevenirea constipației.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân