Descoperă beneficii și curiozități despre ananas, regele fructelor exotice

Explorează câteva dintre cele mai surprinzătoare beneficii și curiozități despre ananas, un fruct delicios și sănătos! Vei descoperi cum ananasul poate ajuta la îmbunătățirea digestiei, prevenirea inflamației și protejarea sănătății oaselor și articulațiilor.
  • Publicat:
Descoperă beneficii și curiozități despre ananas, regele fructelor exotice
Descoperă beneficii și curiozități despre ananas, regele fructelor exotice Sursa foto: Profimedia

Ananasul este un fruct exotic cu multiple beneficii pentru sănătatea noastră, cum ar fi conținutul ridicat de vitamina C și proprietățile antioxidante importante, precum și conținutul scăzut de calorii (40 kcal/100 g). De asemenea, ananasul este o sursă bună de mangan, care este important pentru sănătatea oaselor și a cartilajelor.

Chiar dacă este adesea considerat un aliment de slăbit din cauza conținutului de bromelaină, ananasul nu este de fapt un aliment care să conducă la pierderea în greutate, deși este adesea recomandat în timpul dietei cu scopul de a ajuta la atingerea acestui obiectiv. Așadar, iată care sunt cu adevărat beneficiile ananasului:

Ananasul te face să slăbești?

De multe ori auzim sau citim că ananasul are efecte de slăbire, probabil datorită conținutului de bromelaină, o substanță prezentă în principal în tulpina ananasului, dar și în cantități mici în pulpa acestuia. Cu toate acestea, cercetările științifice recente au infirmat în mod clar această afirmație, demonstrând că bromelaina nu are capacitatea de a promova pierderea în greutate.

La ce ajută cu adevărat bromelaina?

Bromelaina este o enzimă prezentă în principal în tulpina ananasului, care are capacitatea de a ajuta la digestia proteinelor. Cu toate acestea, este important de menționat că bromelaina nu are capacitatea de a arde grăsimile și nu este un ajutor eficient în procesul de slăbire.

Este ananasul un ajutor împotriva celulitei?

Se spune că dacă consumi ananas, acesta poate fi de mare ajutor în lupta împotriva celulitei, deoarece acesta are proprietăți drenante naturale, care contracarează retenția de apă și pot reduce aspectul de coajă de portocală. În plus, pulpa ananasului conține acizi organici cu proprietăți diuretice eficiente, care ajută la purificarea organismului și pot contribui la diminuarea celulitei.

Este ananasul de ajutor în digerarea meselor?

Datorită conținutului său de bromelaină, o enzimă care ajută la digestia proteinelor, se spune că ananasul poate fi un ajutor pentru digestia meselor bogate în proteine, precum ouăle sau carnea. Astfel, consumul de ananas poate fi benefic pentru o digestie mai ușoară și mai eficientă a acestor alimente.

Surse: msn.com, phablecare.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân