3 carbohidrați care SCAD GLICEMIA. Sunt bogați în proteine!

Când vine vorba de managementul diabetului, schimbările din dietă joacă un rol semnificativ. Iată care sunt cei mai potriviți carbohidrați care scad glicemia.
  • Publicat:
3 carbohidrați care SCAD GLICEMIA. Sunt bogați în proteine!
Foto: envato

Potrivit Centrului de Prevenție și Control al Bolilor, 1 din 10 americani suferă de diabet, iar în 90% dintre cazuri este vorba de diabetul de tip 2. Când vine vorba de managementul diabetului, schimbările din dietă joacă un rol semnificativ. Probabil ai impresia că trebuie să renunți sau să reduci anumiți carbohidrați, dar află că de cele mai multe ori, carbohidrații sunt de mare ajutor în această situație. Proteinele ajută și ele la reglarea spike-urilor glicemice și, din fericire, anumiți carbohidrați sunt o sursă excelentă de proteine. Iată care sunt cei mai potriviți carbohidrați care scad glicemia.

Carbohidrați care scad glicemia

1. Fasolea

Data viitoare când ești în căutarea unei surse de proteine și nu vrei să consumi carne, optează pentru fasole sau alte tipuri de leguminoase. Au un conținut de carbohidrați prietenos cu diabetul și nu impactează glicemia. De asemenea, conțin proteine și fibre, care ajută la încetinirea digestiei.

2. Iaurtul

Produsele lactate, în special iaurtul și laptele, se numără printre sursele care conțin atât proteine, cât și carbohidrați. Evident, acest conținut diferă în funcție de tipul de produs. Mai mult, poți opta să-l consumi alături de surse de grăsimi și fibre din fructe și nuci.

În urma unui studiu publicat în 2020 în World Journal of Diabetes s-a demonstrat că există o relație între sănătatea tractului gastrointestinal și diabet, motiv pentru care probioticele din iaurt pot amplifica beneficiile alimentelor pentru pacienții cu diabet.

3. Paste din leguminoase

Iată o variantă de paste prietenoase cu pacienții cu diabet. Pastele din leguminoase sunt o sursă excelentă de carbohidrați și proteine, iar la raft ai opțiuni variate: paste de năut, paste de linte și chiar de mazăre. Dacă suferi de diabet, acestea previn nevoia de a mai consuma carne.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân