3 băuturi sănătoase pe care ar trebui să le introduci în dietă

Apa cu lămâie, kombucha și ceaiul Chai sunt cele trei băuturi pe care ar trebui să le introduci chiar acum în dietă. Află ce beneficii importante au pentru sănătate.
  • Publicat:
3 băuturi sănătoase pe care ar trebui să le introduci în dietă

Să ai grijă de sănătatea ta ar trebui să fie întotdeauna o prioritate, iar o modalitate de a face acest lucru este să te asiguri că introduci în dietă băuturi adecvate, pentru că ceea ce ajunge în corpul tău este extrem de important. Dacă te-ai întrebat care sunt băuturile cele mai sănătoase, iată trei dintre ele, numai bune de integrat în dietă.

Apă cu lămâie 

O modalitate excelentă de a-ți întări sistemul imunitar și de a începe să consumi mai multă apă este să o bei cu lămâie. Apa cu lămâie este ușor de preparat. Tot ce trebuie să faci este să iei apă purificată sau îmbuteliată și să adaugi puțin suc de lămâie.

Această variantă aduce în alimentația ta și o cantitate importantă de vitamina C, în funcție de câtă lămâie pui. Cu toate acestea, de obicei, două linguri de suc la un pahar cu apă sunt suficiente.

Dacă ești o persoană căreia nu îi place să bea apă, adăugarea unui strop de lămâie o va face mai plăcută și mai ușor de consumat. Este bine să bei apă cu lămâie imediat după trezire, deoarece îți va pregăti sistemul imunitar pentru restul zilei.

Kombucha 

Dacă nu ai băut niciodată kombucha, ar putea fi momentul să te alături trendului și să începi să consumi această băutură fermentată populară. Kombucha este bogată în probiotice și ajută să ai un tract digestiv sănătos.

Prin consumul regulat de kombucha, îți vei îmbunătăți semnificativ funcționarea sistemului digestiv. Prin menținerea tractului digestiv sănătos, vei putea absorbi mai eficient vitaminele și mineralele din alimentele pe care le consumi. 

Ceaiul Chai 

Ceaiul Chai este o altă băutură sănătoasă pe care ar trebui să o iei în considerare ca parte regulată a dietei tale. La fel ca și kombucha, ceaiul Chai ajută la îmbunătățirea digestiei și întărirea sistemului imunitar. Este bogat în antioxidanți și poate reduce radicalii liberi din organism, care pot afecta sănătatea celulelor tale.

De asemenea, ceaiul Chai este cunoscut pentru contribuția la îmbunătățirea sănătății inimii. Conține flavonoide care ajută la prevenirea aterosclerozei. Acest lucru poate reduce semnificativ stresul asupra inimii tale și o poate menține sănătoasă. Ca bonus, ceaiul Chai este util și pentru reducerea colesterolului.

Cele trei băuturi despre care am vorbit sunt excelente pentru îmbunătățirea sănătății tale. Cel mai bun lucru la ele este că nu sunt neplăcute la gust. Atunci când combini plăcerea de a le bea cu toate beneficiile pentru sănătate pe care le au, este ușor să vezi de ce este o idee bună să incluzi aceste băuturi în rutina ta de alimentație sănătoasă și consum de lichide. Dacă ești consecvent în timp, vei culege cu adevărat roade.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân