2 gesturi simple pe care le poți face pentru sănătatea inimii

Hipertensiunea arterială dar și stresul crescut și permanenta stare de nemulțumire nu sunt deloc benefice inimii pe termen lung.
  • Publicat:
2 gesturi simple pe care le poți face pentru sănătatea inimii
2 gesturi simple care ajută inima să rămână sănătoasă, foto: Pexels.com

De sănătatea și activitatea inimii depinde întreaga noastră viață și întreaga noastră lume am putea spune. Ei bine, inima trebuie întreținută. Pe placul inimii sunt sentimentele frumoase, trăirile armonioase, bucuria, dar și o dietă sănătoasă care să nu aducă kilograme în plus. Căci, ghici ce? Pentru fiecare kilogram în plus, inima trebuie să lucreze mai mult.

Spune-mi cât de sărat mănânci, ca să-ți spun cât de multă grijă ai de inima ta

Iată ce efect are sarea în exces în meniul zilnic pe termen lung asupra inimii. ”Un exces de sare forțează inima și, în același timp, reduce volumul vaselor de sânge. Inima pompează mai mult sânge într-un interval dat de timp, crescând tensiunea arterială. În timp, prin reținerea apei în țesuturi, sarea îngustează vasele în sine. Răul se produce chiar și pe loc, dar sigur pe termen lung. În 30 de minute de la un consum de sare în exces, cum ar fi o masă la fast-food, sau o porție de pop-corn la cinema, capacitatea vaselor de sânge de a se dilata este afectată” explică dr. Ana Maria Vintilă,  medic cardiolog. Nu este un secret că pacienții cu hipertensiune arterială netratată riscă infarcturi sau atacuri de cord, accident vascular cerebral și alte probleme severe. Așadar, redu consumul de sare căci efectele pozitive se apărea rapid.

Practicarea recunoștinței – o practică ce face bine inimii

Ne-am obișnuit ca oameni să fim mai ancorați în ceea ce ne lipsește decât să mulțumim pentru ceea ce avem deja. Să observăm și să mulțumim pentru tot ceea ce avea: de la sănătate, un acoperiș deasupra capului, familie, iubire, mâncare, idei, capacitatea de muncă, haine, încălțăminte, bani. Toate aceste simple conștientizări și rostirea cuvântului ”Mulțumesc” ne dau sentimente de liniște, abudență, prosperitate, siguranță. Acestea fac bine inimii. Și ne schimbă energia: ”Change your energy, change your life” *schimbi energia, schimbi viața” cum spune celebrul dr. Joe Dispenza, un promotor al meditației și practicării recunoștinței la nivel mondial.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân