Ai suferit un infarct? Cum să ai grijă de inima ta după un astfel de eveniment

Supraviețuitorii unui infarct miocardic riscă din păcate și alte astfel de evenimente. De aceea, se impun noi reguli pentru îngrijirea stării de sănătate.
  • Publicat:
Ai suferit un infarct? Cum să ai grijă de inima ta după un astfel de eveniment
Ce reguli să respecți după un infarct, foto: Shutterstock

Una dintre cele mai mari pericole asupra stării de sănătate este infarctul miocardic. De ce se instalează un infarct? Ce să faci dacă ai suferit un infarct miocardic. Principala cauză de deces în România și în întreaga Europa este reprezentată de bolile cardiovasculare între care boala cardiacă ischemică este responsabilă de cele mai multe decese. Ce reguli trebuie să respecte pacienții care au suferit un infarct ?

Multe dintre victimele infarctului miocardic suferă de ateroscleroză. Ateroscleroza este deseori conectată cu afecțiuni precum hipertensiunea arterială, fumat, diabet zaharat, obezitate, valorile ale colesterolului rău crescut. De asemenea, și unele obiceiuri de viață potențează riscul de infarct miocardic mai ales în combinație cu una dintre afecțiunile de mai sus: fumatul, obezitatea, sedentarismul.

Semne și simptome ale unui infarct miocardic:

În general, infarctul se instalează și lasă ca simptome o durere intensă în regiunea centrală a pieptului. Unii pacienți pot semnala pe lângă starea de anxietate puternică și transpirații reci. Se impune ajutor medical de urgență, chemând ambulanța.

Cum să ai grijă de sistemul cardiovascular dacă ești supraviețuitorul unui infarct

Din păcate, chiar și supraviețuitorii unui infarct miocardic prezintă riscul pentru apariția unor alte infarcturi. Așadar, există câteva reguli de aur ce includ tratament medicamentos dar și renunțarea la unele obiceiuri precum fumat, consumul de alcool, consumul excesiv de sare, renunțarea la sedentarism.

Iată cu ce reguli pleacă pacienții de la medic: pe lângă tratamentul medicamentos luat conform schemei personalizate, se impune odihna. Fără odihnă suficientă pe termen lung, inima va fi suprasolicitata.

Tot la capitolul tratament, se impune respectarea tratamentului medicamentos și pentru afecțiuni cronice dacă acestea există: diabet zaharat, hipertensiune arterială, ateroscleroză, scăderea nivelului crescut de colesterol rău din sânge.

Renunțarea la fumat, cafea, energizante, alcool, alimente ce conțin grăsimi în exces este un alt punct important din noul stil de viață ce se impune după un infarct miocardic.

Mișcarea regulată în natură, respectarea tratamentului medicamentos, scăderea consumului de sare și alimente sărate, slăbirea dacă este cazul se impun de asemenea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”