11 fructe de toamnă care te ajută să slăbești și să arzi grăsimile de pe burtă și șolduri

Multe dintre fructele de sezon sunt reduse în calorii și bogate în fibre. Iată 11 fructe de toamnă care te ajută să slăbești și să arzi grăsimile de pe burtă și șolduri.
  • Publicat:

Multe dintre fructele de sezon sunt reduse în calorii și bogate în fibre, două aspecte benefice în procesul de slăbire. Unele fructe, inclusiv merele, fructele de pădure și pepenele galben oferă senzația se sațietate. Putem spune chiar că fructele sunt gustări bogate în vitamine, fibre și alți nutrienți necesari într-o dietă sănătoasă. Iată 11 fructe de toamnă care te ajută să slăbești și să arzi grăsimile de pe burtă și șolduri.

Fructe de toamnă care te ajută să slăbești

Acum că sezonul rece a început să-și facă simțită prezența în termometre, acest lucru se simte și la piață, unde tarabele au fost asaltate de fructe de toamnă care te ajută să slăbești. Iată ce ar trebui să conțină lista ta de cumpărături data viitoare când mergi să faci „aprovizionarea”.

Grapefrut

Acest fruct este o combinație între portocală și pomelo și se știe de ceva timp că este excelent în procesul de slăbire. Jumătate de grepfrut sau 123g conțin 37 de calorii și oferă 51% din necesarul zilnic de Vitamina C. Are un indice glicemic redus, ceea ce înseamnă că reglează glicemia, dar ajută și la menținerea greutății. În urma unei recenzii s-a descoperit că în urma consumului de grepfrut se reduce grăsimea corporală, circumferința în talie, dar și tensiunea arterială.

Merele

Merele sunt reduse în calorii și bogate în fibre, cu 116 calorii și 5.4g de fibre la 223g. Un studiu din 2008 arată că femeile care consumau trei mere pe zi, timp de 10 săptămâni, slăbeau aproape 1 kilogram.

Fructele de pădure

Fructele de pădure sunt bogate în nutrienți și au un aport caloric redus. De exemplu, 123g de zmeură conțin 64 de calorii și oferă 36% din necesarul zilnic recomandat de vitamina C și mangan, dar și 12% din necesarul zilnic recomandat de vitamina K.

152g de căpșuni conțin sub 50 de calorii și oferă 3g de fibre, dar și 99% din necesarul zilnic de vitamina C și 26% din necesarul zilnic de mangan.

Consumul de fructe de pădure poate reduce nu doar circumferința, ci și nivelul colesterolului, hipertensiunea, inflamațiile, toate aspecte esențiale în cazul pacienților supraponderali.

Fructe de piatră

Fructele de piatră sunt fructele de sezon care au un aspect mai tare al cojii, iar pe interior conțin sâmburi. Printre acestea reamintim piersici, nectarine, prune, cireșe și caise.

Fructele de piatră au un indice glicemic redus, sunt reduse în calorii și sunt bogate în nutrienți precum vitaminele A și C, ambele esențiale în procesul de slăbire.

De exemplu, o piersică medie, cam de 150g, conține 58 calorii, în timp ce 138g de cireșe conțin 87 calorii. Două prune sau patru caise au mai puțin de 70 de calorii.

Fructul pasiunii

Fructul pasiunii conține doar 18 calorii și este o sursă excelentă de fibre, vitamina C, vitamina A, fier și potasiu. Fibrele ajută la încetinirea digestiei și te ajută să te simți plin pentru mai mult timp, ceea ce înseamnă că-ți controlează apetitul.

Rubarbă

De fapt, rubarba este o legumă, dar în Europa și America de Nord este preparată ca fruct. Într-un studiu din 2007 la care au luat parte 83 de pacienți cu ateroscleroză, participanții care au consumat 23mg de extract de rubarbă timp de șase luni, au simțit îmbunătățiri în nivelul colesterolului și îmbunătățirea vaselor de sânge.

Kiwi

Kiwi este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, acid folic și fibre. De asemenea, este un fruct cu un indice glicemic redus, chiar dacă are zahăr. Dietele bogate în fibre din fructe și legume sprijină procesul de slăbire, crește sațietatea și îmbunătățește sănătatea gastrointestinală.

Pepene galben

Pepenele galben este redus în calorii și are un conținut generos de apă, ceea ce îl face excelent pentru controlul greutății. 150g-170g de pepene galben oferă 46-61 calorii. De asemenea, este un fruct bogat în fibre, potasiu și antioxidanți precum vitamina C.

Portocale

Exact ca celelalte citrice, portocalele sunt reduse în calorii și bogate în fibre și vitamina C. Dacă vrei să slăbești, ideal ar fi să mănânci portocalele, nu să le consumi sub formă de suc.

Bananele

Atunci când vrei să slăbești, o gustare excelentă în dietă este banana, iar asta pentru că are un conținut generos de zahăr și este redus caloric. Bananele conțin potasiu, magneziu, mangan, fibre și numeroși antioxidanți precum vitaminele B6 și C.

Avocado

Avocado este un fruct care conține grăsimi și este dens caloric. 100g avocado conțin 161 calorii, devenind astfel unul dintre cele mai dense fructe din punct de vedere caloric. Oferă 18% din necesarul zilnic de vitamina K și 20% din necesarul zilnic de acid folic.

Există studii care sugerează că în urma consumului de avocado crește senzația de sațietate, se reduce apetitul și se îmbunătățește nivelul colesterolului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân