10 de trucuri pentru a reduce 500 de calorii pe zi fără eforturi

  • Publicat:
10 de trucuri pentru a reduce 500 de calorii pe zi fără eforturi

Pierderea în greutate necesită unele schimbări serioase în viață. La urma urmei, trebuie să creezi un  deficit de 3.500 de calorii pentru a pierde jumătate de kilogram. Dar dacă faci o mică schimbare în fiecare zi, ai putea pierde aceeași greutate într-o săptămână și ar fi destul de nedureros.

Să pierzi în greutate înseamnă să faci schimbări și să dezvolți obiceiuri care sunt sustenabile pe termen lung, mai degrabă decât să te privezi. Un simplu schimb alimentar care reduce 500 de calorii are un efect multiplicator: dacă este ceva ce mănânci de trei-patru ori pe săptămână, vei avea un deficit de 1500 de calorii.

Iată 10 lucruri simple pe care le poți face pentru a reduce numărul de calorii și a-ți fi mai ușor să-ți atingi obiectivul de pierdere în greutate. 

Mănâncă sandvișul pe o salată 

Două felii mari de pâine cu maioneză pot ajunge până la 550 cal, așa că alege să pui ingredientele din sandviș între câteva frunze de salată.

Renunță la cocktailuri

Spre exemplu, o margarita în pahar de 500 ml are în jur de 800 de calorii, mai mult decât necesarul caloric al unei mese, practic. Problema cu cocktailurile colorate, dulci și aromate este că este greu să te limitezi la unul singur, deci, imaginează-ți cât vei pierde în greutatea dacă renunți de tot la ele. 

Optează pentru cafeaua neagră 

Un latte mare fără zahăr adăugat are 220 de calorii, în timp ce o ceașcă de cafea neagră are doar 3. Dacă de obicei bei două cești, economisești cel puțin 500 cal când treci la cafeaua neagră.

Mestecă mai încet 

Mestecarea fiecărei guri de mâncare de două ori mai mult decât în mod normal îți permite să te simți sătul cu mai puțină mâncare. Cercetările sugerează că poți reduce consumul la fiecare masă cu 100-120 de calorii, eliminând aproape 400 de calorii pe zi și poți fi satisfăcut și cu gustări mai mici în acest mod.

Stinge-ți setea cu apă cu lămâie în loc de suc 

Vei economisi aproape 200 de calorii pentru fiecare suc pe care îl sari; înlocuiește trei băuturi pe zi cu trei pahare de apă cu zeamă de lămâie și vei obține cu ușurință un deficit de 500 de calorii.

Gătește-ți mesele acasă 

Un studiu din 2014 a constatat că persoanele care găteau cina acasă consumau cu aproximativ 140 cal mai puțin decât persoanele care comandau de obicei mâncare, mâncau în oraș sau încălzeau semipreparate. Pregătește-ți de acasă și micul dejun și prânzul și vei fi aproape de deficitul de 500 de calorii.

Pune furculița jos între gurile de mâncare 

Încetinirea ritmului la mese îți va permite să mănânci cu până la 300 de calorii mai puțin la o masă, conform unui studiu. Pe parcursul unei zile, economiile tale vor depăși cu mult cele 500 de calorii.

Mănâncă în fața unei oglinzi 

Un studiu publicat în Journal of the Association for Consumer Research a scos la iveală faptul că atunci când oamenii se priveau mâncând într-o oglindă, alegeau opțiuni mai sănătoase și mâncau cu aproximativ 400 de calorii mai puțin, în medie.

Mănâncă ciuperci în loc de carne 

Într-un studiu realizat la Johns Hopkins, persoanele care alegeau ciupercile în loc de carnea roșie consumau cu 444 de calorii mai puțin pe zi, se bucurau la fel de mult de masă și se simțeau la fel de sătule. 

Folosește farfurii mai mici

Dacă folosești o farfurie de 25 de cm în loc de una de 30 de cm, vei mânca mai puțin cu până la 25%, conform unui studiu de la Universitatea Cornell. Asta înseamnă că, dacă mănânci aproximativ 550 de calorii la o masă, ai putea economisi aproximativ 420 de calorii pe zi. Partea cea mai bună? Nici nu te vei simți mai puțin sătul, spun cercetătorii.

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: Cum slăbești după 40 de ani fără să te înfometezi. 14 trucuri de slăbit eficiente

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc