Top 5 alimente sanatoase

Carne: da, dar nu prea multa! – carnea este o excelenta sursa de proteine, fier si vitamine (B si B12), dar si de... grasimi.
  • Publicat:
Top 5 alimente sanatoase
Top 5 alimente sanatoase

Pentru o sanatate ca la carte, include in alimentatia ta cele 5 categorii de alimente de mai jos:

Peste, un aliment foarte protector – maninca peste cel putin de 2 ori pe saptamina si fii riguroasa in ceea ce priveste prospetimea lor. In functie de modul de pregatire, un peste are un continut variabil in grasimi. Pentru a beneficia la maximum de acizii sai grasi esentiali, nimic nu este mai bun decit un peste pregatit in folie.

Carne: da, dar nu prea multa!
– carnea este o excelenta sursa de proteine, fier si vitamine (B si B12), dar si de… grasimi. Nu trebuie deci sa mincam de mai mult de 2 ori pe saptamina. Carnea alba, iepurele, pasarea sau vitelul sunt cel mai usor de digerat.

Fructe si legume aproape la discretie – o alimentatie sanatoasa ar trebui sa integreze cel putin 2 pina la 4 portii de fructe si 3 pina la 5 portii de legume zilnic.

Lactate: nu este nevoie de prea multe
– trebuie sa incercam sa diminuam consumul de lactate si sa trecem la brinzeturi slabe si putin fermentate: beaufort, branza de capra, comté etc. Atentie! Dintre toate varietatile de lapte, cel de vaca este cel mai indigest.

Cereale – de redescoperit
– interesul cerealelor il constituie marea lor diversitate: nu ezita sa le incerci pe toate, astfel nu vei cadea in rutina. Cerealele se potrivesc foarte bine cu legumele care contin mai mult de 80% umiditate. Incearca asocierea cu morcovii sau cu prazul iarna sau cu ardeii iuti, dovleceii sau rosiile vara.

Citeste si: Top 10 alimente sanatoase, dar riscante

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”