Cele mai puternice alimente care ard grăsimile. Află cum acţionează

Am tot auzit de existenţa unor alimente care ajută organismul să ardă grăsimile mai repede, mai mult şi mai bine, pentru ca noi să obţinem silueta mult visată.
  • Publicat:
Cele mai puternice alimente care ard grăsimile. Află cum acţionează

Am tot auzit de existenţa unor alimente care ajută organismul să ardă grăsimile mai repede, mai mult şi mai bine, pentru ca noi să obţinem silueta mult visată.
Dar cum acţionează acestea? Ei bine, există câteva categorii de mâncăruri care, prin diferită căi, stimulează arderile.

 

1. Alimentele bogate în proteine necesită arderi intense pentru a fi digerate

Carnea şi leguminoasele în special sunt cel mai bun exemplu de acest fel. Bogate în proteine, procesarea lor necesită o rezervă mare de energie din partea organismului care, în cele din urmă, ajunge să ardă grăsimi pentru a săvârşi digestia. În plus, proteinele sunt deosebit de benefice musculaturii.

Cele mai bune alegeri de acest fel sunt carnea de porc, vită, curcan (mare atenţie, carnea trebuie să fie cât mai slabă, fără bucăţi de grăsime sau aspect marmorat), somon, ton, sardine, năut.
 

2. Alimente care cresc temperatura corpului şi rata metabolică

Când temperatura corpului creşte, rata metabolică creşte şi ea automat, ajungându-se astfel la un consum caloric crescut.

Anumite alimente au capacitatea de a crea căldură, datorită compoziţiei chimice  care dă gustul caracteristic ardeilor iuţi (Habaneros, Cayenne Chili, Jalapenos), usturoiului, cepei.
 

3. Alimentele bogate în fibre anulează o cantitate semnificativă de calorii

O bună parte dintre caloriile ingerate nu se acumulează pentru că fibrele stimulează activitatea gastrică, alimentele traversând mai repede tractul intestinal.

Pe lângă faptul că împiedică mâncarea să stea mult timp în intestine şi deci absorbţia caloriilor, fibrele mai ajută la slăbit prin asigurarea senzaţiei de saţietate pentru o perioadâ mai lungă de timp.

Reţineţi că este important să beţi multă apă atunci când consumaţi alimente bogate în fibre, în caz contrar acestea se blochează în intestine, ducând a constipaţie. Consumaţi, aşadar, cereale integrale, pâine integrală, orez brun, brocoli, fructe.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”