Ce-ai zice de o dieta cu ciocolata?

Aceasta dieta presupune un nivel scazut de grasimi, putine calorii, dar tine seama de nevoile celor dependenti de ciocolata.
  • Publicat:
Ce-ai zice de o dieta cu ciocolata?
Ce-ai zice de o dieta cu ciocolata?

Da, e adevarat. Ciocolata contine anumite substante ce creeaza dependenta. In afara de zahar si alte stimulative (de exemplu cofeina), ciocolata contine si multe grasimi. Asa se explica de ce dependenta de ciocolata duce adesea la obezitate. Vestea buna este daca respecti dieta propusa de noi, poti slabi fara sa renunti la ciocolata. Iata cum!

Aceasta dieta presupune un nivel scazut de grasimi, putine calorii, dar tine seama de nevoile celor dependenti de ciocolata. Datorita ei vei intelege de ce nu poti lupta cu apetitul tau si de ce nu-ti poti schimba obiceiurile de “ciocoholica” si astfel vei reusi sa mananci mai putina ciocolata decat de obicei.

Mai intai de toate stabileste ce fel de “ciocoholica” esti:

– tipul romantic, ce vede ciocolata ca pe un substitut pentru afectiune;
– tipul de pofticioasa ascunsa, ce refuza sa manance ciocolata in public, dar consuma cantitati industriale imediat ce ramane singura;

– tipul ce cauta confort si mananca ciocolata cand e stresata sau nemultumita;
– tipul “week-end”, ce consuma ciocolata numai in zilele libere;

– tipul dependent de zahar, ce nu poate concepe sa nu manance ceva dulce;
– tipul care ravneste la ciocolata in perioada premenstruala.

Pentru fiecare dintre aceste tipuri exista o dieta si metode diferite de a rezolva problemele dependentei de ciocolata.

Planul de dieta

Toate planurile de dieta incep cu eliminarea completa a ciocolatei pentru o saptamana. Asta pentru a incerca sa-ti controlezi pofta de ciocolata. In saptamanile urmatoare vei putea consuma o cota zilnica de ciocolata.

Meniul de zi cu zi pentru prima saptamana este: mic dejun, doua mese usoare, o masa principala si o gustare. Baza ar trebui sa constea in alimente nutritive, produse bogate in carbohidrati (cartofi fierti, mazare, orez) si proteine slabe in grasimi (pui fara pielita, carne rosie).

Legumele cu un continut caloric minim sunt permise in cantitati nelimitate. Lista acestora include sparanghelul, broccoli, ciuperci, ardei, spanac, rosii.

Planul dietei furnizeaza 1000 de calorii pe zi in prima saptamana si 1200-1300 de calorii pe zi pentru urmatoarele saptamani. Barbatii pot consuma un extra de 300 de calorii pe zi.

Dieta variaza pentru fiecare categorie, dar, in general, include un mic dejun de 250 de calorii, una sau doau mese mici, de aproximativ 300 de calorii, precum si o masa principala de aproximativ 400 de calorii.

Dupa prima saptamana poti consuma si o bucata de ciocolata intre 50 si 300 de calorii pe zi.

Sporturi recomandate

Exercitiile de miscare fizica recomandate variaza, din nou, in functie tipul de “ciocoholica”.

Pofticioasele ascunse si dependentele de ciocolata premenstrual sunt sfatuite sa faca jogging cel putin 20 de minute in fiecare zi in afara unor exercitii de relaxare cum ar fi yoga sau inotul de cateva ori pe saptamana.

Romanticele si cele care cauta confortul sunt sfatuite sa practice yoga sau inotul de mai multe ori pe saptamana.

Iar pofticioasele de week-end trebuie sa se apuce de un sport cum ar fi tenisul pe care sa-l practice mai ales la sfarsit de saptamana.

Tu cum reusesti sa te abtii de la ciocolata?

Citeste si Cea mai buna ciocolata pentru un rasfat in doi
                Creioane de ciocolata


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alimente impotriva disfunctiilor erectile
Alimente impotriva disfunctiilor erectile
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”