America, între restricţii şi aberaţii culinare

Citeam de curând că toate statisticile Americii spun că până în 2030 JUMĂTATE din populaţia ţării va fi obeză. Desigur, dacă nu se face ceva. Şi uite că se face. La New York, primarul vrea să modifice meniurile din restaurante şi cinematografe.
  • Publicat:
America, între restricţii şi aberaţii culinare

Citeam de curând că toate statisticile Americii spun că până în 2030, JUMĂTATE din populaţia ţării va fi obeză. Desigur, dacă nu se face ceva. Şi uite că se face. La New York, primarul vrea să modifice meniurile din restaurante şi cinematografe. 

Comisia numită Michael Bloomberg, pentru a aproba planul său de limitare a cantităţii de băuturi îndulcite vândute la restaurante, ar putea reduce şi porţiile de floricele comercializate la cinema. Un membru al comisiei crede că şi băuturile din lapte ar trebui supuse aceloraşi limite privind cantitatea. „Sunt unele băuturi ca milkshake sau cafea cu lapte care au un număr  monstruos de calorii”, a afirmat doctorul.

Primarul Bloomberg afirmă că aceste reguli au ca scop să reducă obezitatea în oraş. Asociaţia Restaurantelor din New York se opune însă măsurii şi are în vedere acţiuni în justiţie dacă va fi adoptată. Locuitorii se opun de asemenea acestei măsuri în proporţie de 51 la sută, faţă de 46 la sută care sunt în favoarea ei, potrivit unui sondaj realizat de Universitatea Quinnipiac.

Aşa că până la măsuri antiobezitate bătute în cuie, americanii fac ce ştiu ei mai bine – inventează mâncăruri distrugătoare. Un lanţul de restaurante de tip fast-food a anunţat că o îngheţată cu şuncă (bacon), ce totalizează 510 calorii, lansată cu succes în Tennessee, este de acum disponibilă în întreaga ţară.

Tennessee ocupă locul al patrulea în topul statelor americane în care se înregistrează cele mai mari procente de obezi, potrivit asociaţiei Trust for America’s Health. Cu alte cuvinte, ce-şi face americanul cu mâna lui, sinucidere alimentară se cheamă. 

Citeşte şi: Poluarea anunţă obezitate

New Yorkul intră la regim: fără sucuri îndulcite!

Ne-am îngrăşat cu 19 kg în ultimii 50 de ani. Vina o poartă siropul de porumb

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Şi poluarea ne îngraşă!
Şi poluarea ne îngraşă!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”