Vrei să te apuci de antrenamente cardio? Verifică întâi cum stai cu tensiunea arterială

Atenție, dacă aveți probleme de sănătate ale aparatului cardiovascular nu orice tip de antrenament vi se potrivește.
  • Publicat:
Vrei să te apuci de antrenamente cardio? Verifică întâi cum stai cu tensiunea arterială
Frantz Diaconescu, trainer de fitness explică de ce este important să știi dacă aparatul cardiovascular este sănătos înainte de a te apuca de antrenamente cardio, foto arhivă

Sportul ne ajută să fim mai sănătoși. Sportul ne ajută să ne menținem sănătatea articulațiilor, a sistemului osos și ne ajută să construim masă musculară. Tot prin sport reușim să slăbim. Este cunoscut faptul că exercițiile cardio sunt de efect și când vrem să ardem prin antrenamente grăsimile în exces din organism.

Cele mai populare exerciții cardio, unde ritmul cardiac crește, sunt: alergarea, mersul de bandă, săritul corzii, ciclismul. Printre beneficiile exercițiile cardio se numără și menținerea în formă a aparatului cardiovascular. Mai ales în combinație cu un regim alimentar echilibrat – care să cuprindă proteine de calitate, grăsimi sănătoase într-o cantitate potrivită la fiecare masă, o cantitate optimă de carbohidrați și o cantitate mică de zahăr rafinat. Atenție, însă, acest tip de exerciții nu sunt recomandate dacă suferiți de boli din sfera cardiovasculară sau aveți hipertensiune arterială.

Ce tip de activitate fizică este recomandată celor cu hipertensiune arterială?

Hipertensiunea arterială este una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate, indiferent de vârstă. Persoanele de peste 40 de ani au recomandarea să facă la medicul cardiolog controale medicale de rutină. Valorile tensiunii arteriale se pot măsura și acasă corect, dacă se respectă pașii. Se știe că hipertensiunea arterială nu dă semne evidente, dar poate pune viața în pericol. ”Tensiunea arterială crescută crește riscul de infarct miocardic și accidente vasculare cerebrale. Exercițiile ajută la reducerea și controlul tensiunii arteriale și este de dorit să fie executate la un nivel de efort mediu, dacă se poate având pulsul sub control o perioadă pentru a înțelege mai bine nivelul de efort” a explicat Frantz Diaconescu, trainer de fitness.

Antrenamentele cardio – cui sunt recomandate?

”În mod cert, tot ce tine de antrenamentele cardio sunt legate de o inima sănătoasă și un sistem vascular „clean”, astfel încât sa poata funcționa în parametri optimi și sa asigure un circuit sanguin bun. Apoi celor care nu au probleme la articulatii, anumite oase sau vertebre din coloana și pot executa respectivele exerciții” a mai completat Frantz Diaconescu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân