Desirée Halaseh: ”Fac yoga, meditez, respir conștient pentru că mă durea tot corpul și nimic nu mai funcționa pentru tristețea mea permanentă”

Atunci când te miști, mintea ta e ocupată cu prezentul și nu mai pendulează între ce s-a întâmplat ieri și ce s-ar putea petrece mâine.
  • Publicat:
Desirée Halaseh: ”Fac yoga, meditez, respir conștient pentru că mă durea tot corpul și nimic nu mai funcționa pentru tristețea mea permanentă”
Desiree Halaseh, foto arhivă

Instructorul de yoga român din Bali, Desirée Halaseh vorbește deschis despre motivele pentru care multe persoane ce trec prin schimbări puternice aleg să vină în Bali, ”o oază a fericirii” în social media. Doar că în unele cazuri, doar o călătorie într-un loc de basm nu este suficientă pentru a vindeca probleme de sănătate grave cum este depresia cronică. Ajutorul medical specializat și medicația specifică se impun în aceste cazuri, alături de terapii advjuvante: respirație conștientă, yoga, socializare, plimbare etc.

 

”Realitatea din spatele pozelor și a postărilor de tip „blessed” e de cele mai multe ori complexă și foarte diferită. Trăiesc de 2 ani într-un loc de care se vorbește folosind numai apelative la superlativ, unde poate tocmai din acest motiv ajung oameni care au nevoie de o schimbare majoră în viață. Fie că trec printr-o despărțire, demisie, burnout sau boală, toți vin aici să le fie mai bine” explică  Desirée Halaseh. Promisiunea acelui mai bine venit la pachet cu biletul de avion spre destinația exotică pare a fi o idee bună. ”The magic pill”.

Un loc magic nu rezolvă din păcate și probleme adânci precum depresia cronică

”Recent, după un dans ecstatic în comunitate am aflat că cineva a decis să încheie drumul către sine brusc și fără nici o avertizare. Suferea de depresie cronică. Mi-a luat câteva momente să aflu că o știam, ne-am întânit la multe evenimente și terapii, ba chiar de Revelion am împărțit o îmbrățișare și rămăsesem cu impresia că e bine. Îi e bine. Dar nu îi era deloc” a povestit instructorul de yoga român. De altfel și povestea ei cu yoga, meditația are la bază o situație în care nu se mai simțea bine în propria piele.

Desirée a început să practice yoga pentru a se simți mai bine în pielea sa

”Am început să fac mișcare, yoga, să meditez și să respir conștient pentru că mă durea tot corpul și nimic din lume nu mai funcționa pentru tristețea mea permanentă” a explicat Desirée. ”M-a prins, de 5 ani mă mișc așa zilnic, nu pentru că trebuie ci pentru că e varianta mea mea de gestionare a stresului, anxietății și momentelor când terapia prin vorbire nu mă mai ajută” a explicat instructorul de yoga.

Beneficiile mișcării

Practic, atunci când te miști, mintea ta e ocupată cu prezentul și nu mai pendulează între ce s-a întâmplat ieri și ce s-ar putea petrece mâine. În plus e o cală naturală de a stimula producția de serotonină. Știi hormonul fericirii. Sunt studii care spun că persoanele care se confruntă cu depresie au un nivel mai scăzut de serotonină în organism.

Cum să ții sub control stările de neliniște date de anxietate și depresie

Yoga, meditația și respirația te ajută să te relaxezi și să gestionezi cu mai multă reziliență stările de anxietate și depresie, cresc capacitatea sistemului respirator și poți efectiv respira ușurat și personal găsesc că în timp devine o ancoră de centrare, stabilitate fizică și emoțională și calm. Așadar am făcut publice 8 sesiuni de yoga, meditație, respirație și scris intuitiv pentru oricine are nevoie de asta. Sau pentru oricine știe o persoană care are nevoie de asta. Sunt gratuite și valabile nedeterminat. Soluții există. Ajutor există. Cere doar. Vorbește despre asta. Sunt aici. https://tinyurl.com/2p8322dn

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân