Sufleu de conopidă cu brânză la cuptor – rețetă rapidă, gata în 30 de minute

05.04.2021 | Redactia CSID
Sufleu de conopidă cu brânză la cuptor – rețetă rapidă, gata în 30 de minute
Sursa foto: Shutterstock

Pentru zile încărcate și pofte apărute din senin, îți recomandăm acest sufleu de conopidă cu brânză. O rețetă ușoară, rapidă, delicioasă!

Poate fi inclusă în dieta ketogenică fără probleme. Are foarte puține calorii, dar este un preparat sățios. Pe deasupra, și gustos!

Vezi mai jos rețeta super simplă de sufleu de conopidă cu brânză la cuptor.

Sufleu de conopidă cu brânză: ingrediente, preparare

Ingrediente pentru 4-6 porții:

  • 500 grame conopidă
  • 50 grame unt
  • 40 grame făină de cocos sau de migdale
  • 250 mililitri lapte
  • 4 ouă
  • 200 grame brânză cheddar sau cașcaval
  • 1 linguriță rasă de pudră de nucșoară
  • sare și piper, după gust
  • pătrunjel proaspăt (opțional)

Mod de preparare:

Pune o oală cu 2 litri de apă și puțină sare la fiert. Taie conopida în florete și arunc-o în apa clocotită. Las-o să fiarbă până se înmoaie. Scurge bine conopida și zdrobește-o cu ustensila pe care o folosești la piureul de cartofi.

Topește untul într-o cratiță, adaugă făina, amestecă bine și lasă pe foc mediu până face „bulbuci”. Nu lăsa pe foc până capătă culoare maro!

Într-un ibric, pune la fiert laptele.

Toarnă laptele fiert peste amestecul de făină și unt. Amestecă bine și lasă pe foc mediu până obții un sos omogen și mai gros.

Asezonează cu sare, piper și nucșoară, apoi ia cratița de pe foc.

Bate ouăle, adaugă-le peste sosul din cratiță și amestecă bine. Adaugă „piureul” de conopidă, brânza rasă și, opțional, pătrunjelul proaspăt tocat. Încorporează bine ingredientele cu un tel sau o lingură.

Toarnă compoziția în mai multe forme de brioșe sau într-o singură tavă. Unge în prealabil formele cu puțin unt sau ulei.

Introdu sufleul de conopidă cu brânză la cuptorul preîncălzit. Lasă la copt 30-40 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.