Rețetă CREMȘNIT cu cremă de vanilie. Prepară acasă un desert rafinat mai bun decât la cofetărie!

  • Publicat:
Rețetă CREMȘNIT cu cremă de vanilie. Prepară acasă un desert rafinat mai bun decât la cofetărie!
Foto: Shutterstock

Cremșnit cu cremă de vanilie? Oricând, cu plăcere! Crema delicioasă de vanilie și foile crocante și vanilate sunt o combinație excelentă care alcătuiesc acest desert îndrăgit. Iar rețeta este atât de ușoară, încât oricine o poate prepara.

Secretul unui cremșnit perfect este însă crema delicată cu vanilie. Pentru această rețetă se folosesc foi de cremșnit din comerț, dar le poți face și acasă, dacă ai timp și răbdare.

Îți spunem care sunt ingredientele, modul de preparare și secretele acestui cremșnit delicios în rândurile de mai jos.

Rețetă de cremșnit – ingrediente

  • un pachet de foi de cremșnit
  • 1 litru de lapte 3,5% grăsime
  • 5 ouă
  • un praf de sare
  • 300 grame zahăr
  • 50 grame unt
  • 100 grame amidon din porumb
  • 1-2 lingurițe de extract de vanilie sau 2 pliculețe cu zahăr vanilat
  • coaja de la o jumătate de lămâie bio (opțional)
  • zahăr pudră (pentru decor)

Cum faci acasă cremșnit cu cremă de vanilie

Pasul 1: Separă ouăle și bate albușurile într-un castron de inox încăpător cu un praf de sare până obții o spumă. Adaugă treptat zahărul și continuă să amesteci cu telul până obții o compoziție care nu curge. Adaugă pe rând gălbenușurile și amestecă. Adaugă amidonul, extractul de vanilie (sau zahărul vanilat) și coaja de lămâie și încorporează cu o spatulă în compoziție.

Pasul 2: Încălzește laptele într-o oală și toarnă-l apoi ușor peste amestecul de ouă. În acest timp, continuă să amesteci cu telul. Toarnă amestecul de lapte și ouă înapoi în oală și lasă la foc mic, amestecând încontinuu, timp de 3-4 minute. Trebuie să obții o cremă cu consistența unei budinci. Trage oala de pe foc, adaugă untul tăiat bucățele mici și amestecă până la omogenizare.

Pasul 3: Pune 1-2 foi de cremșnit într-o tavă întinsă, dar înaltă de 4-5 centimetri, apoi toarnă crema călduță și pune „capac” cu restul de foi de cremșnit. Lasă prăjitura la frigider pentru 10-12 ore, apoi porționeaz-o cu un cuțit bine ascuțit și decorează cu zahăr pudră.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Chips-uri din Salam Săsesc și Corndog cu Crenvurști din Piept de Pui