Rețetă ciocolată ALBĂ de casă din 3 ingrediente. Are un gust deosebit!

Descoperă o rețetă foarte simplă de ciocolată albă de casă, pentru care ai nevoie de doar 3 ingrediente. Află care sunt acestea!
  • Publicat:
Rețetă ciocolată ALBĂ de casă din 3 ingrediente. Are un gust deosebit!
Foto: Shutterstock

Dacă vrei să eviți dulciurile din magazine, pline de chimicale și zahăr, îți propunem să încerci rețeta de ciocolată albă de casă.

Ai nevoie doar de 3 ingrediente: unt de cacao, zahăr pudră și lapte praf – iar dacă ai intoleranță la lactoză, poți înlocui cu alternative vegetale, precum lapte praf de cocos sau de soia. Ciocolata va ieși la fel de gustoasă!

Vezi mai jos cât de simplu se prepară!

Cum faci acasă ciocolată albă din 3 ingrediente

Pentru o tabletă de ciocolată ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 40 grame unt de cacao (găsești în magazine naturiste sau chiar și în farmacii, la prețuri care pornesc de la 20 de lei/200 grame)
  • 40 grame lapte praf integral 26% grăsime
  • 20 grame zahăr pudră extra fin
  • opțional, pentru topping fistic sau nuci tocate mărunt, fulgi din nucă de cocos, zmeură liofilizată, coajă de portocală confiată sau orice îți face plăcere
rețetă ciocolată albă de casă cu unt de cacao
Foto: Shutterstock

Mod de preparare:

  1. Taie untul de cacao în bucățele mai mici, pentru a se topi mai repede.
  2. Pune un castron deasupra unei oale umplute pe sfert cu apă (ai grijă ca fundul castronului să nu atingă apa), potrivește focul la mediu spre mic și adu la fierbere.
  3. Pune în castron bucățelele de unt de cacao și topește-le la bain marie, având grijă să amesteci constant cu o spatulă de silicon.
  4. Odată topit untul de cacao, adaugă în castron zahărul pudră și amestecă bine ca să se dizolve complet.
  5. Adaugă în castron laptele praf și amestecă din nou pentru a se omogeniza compoziția.
  6. Ciocolata topită se transferă într-o formă din silicon pentru ciocolată și se depozitează la frigider ca să se întărească. Dacă vrei să adaugi topping, acum este momentul – presară pe deasupra ciocolatei topite din formă nucile sau fructele dorite.
  7. Ciocolata albă de casă poate fi ținută la frigider într-un recipient închis ermetic. Este bună de consum pentru aproximativ 2 săptămâni.

Sursă rețetă: alphafoodie.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân