Cannoli cu fistic, faimosul desert italian. Rețeta simplă, cu foi subțiri de plăcintă

  • Publicat:
Cannoli cu fistic, faimosul desert italian. Rețeta simplă, cu foi subțiri de plăcintă
Sursa foto: Shutterstock

Dacă vrei să te bucuri de un desert delicios și aspectuos, ia în calcul această rețetă de cannoli cu fistic și fulgi de ciocolată. Rulourile umplute cu cremă delicată de brânză și „sigilate” la capete cu miez de fistic sunt excelente din punct de vedere vizual, dar și gustativ, așa că vei face o impresie grozavă dacă expui acest desert pe mesele de sărbători. Musafirii cu siguranță îți vor cere rețeta!

Este un desert rapid și ușor de făcut, chiar și pentru cei cu mai puțină îndemânare. Află mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare pentru acest desert minunat, cannoli cu fistic!

Rețetă de cannoli cu fistic: ingrediente, preparare

Ingrediente pentru 6 cannoli cu fistic

  • foi de plăcintă subțiri
  • 500 grame brânză ricotta scursă
  • 50 grame fulgi de ciocolată
  • 50 grame miez de fistic crud mărunțit
  • 50 grame unt topit
  • un ou
  • 100 grame zahăr pudră (+ 10 grame pentru a presăra peste foile de plăcintă)
  • 1 lingură extract de vanilie sau 1 plic de zahăr vanilat
  • tuburi (cornete metalice) de patiserie pentru rulouri cu lungimea de 10 centimetri

Mod de preparare

Se pune brânza ricotta într-un castron, se adaugă zahărul pudră (100 de grame), extractul de vanilie sau zahărul vanilat. Se amestecă cu mixerul la viteză mică, timp de 2-3 minute, până se obține o cremă de brânză pufoasă.

Se adaugă peste cremă fulgii de ciocolată și se amestecă ușor cu o lingură de lemn sau spatulă de silicon.

Acoperă castronul cu folie de plastic și lasă-l la frigider cât timp te ocupi de rulouri.

Decupează o hârtie pergament și așaz-o într-o tavă întinsă. Pornește cuptorul la 170 de grade Celsius.

Scoate foile de plăcintă din ambalaj și întinde-le pe masă (vei avea nevoie doar de 3 foi pentru 6 cannoli, deci dacă vrei să faci mai multe rulouri, va trebui să mărești cantitatea ingredientelor – restul de foi nefolosite se lasă în ambalaj și se dau la frigider).

Ia prima foaie și unge-o pe toată suprafața cu unt topit, cu ajutorul unei pensule. Pudreaz-o apoi cu puțin zahăr. Pune deasupra ei a doua foaie de plăcintă, unge-o iar cu unt, apoi presară zahăr pudră. Pune și a treia foaie și unge-o cu unt, fără să mai adaugi zahăr.

Taie foile de plăcintă în 3, pe lungime, cu ajutorul unui cuțit sau roller pentru tăiat pizza. Ideea e ca fiecare secțiune să aibă lățimea cu 1 centimetru mai mică decât lungimea tuburilor pe care le folosești, deci aproximativ 9 centimetri.

După aceea, taie secțiunile din nou, de data asta pe lățime, respectând regula de mai sus – 1 centimetru mai puțin decât lungimea tubului.

Trebuie să obții 6 pătrate perfecte. Fiecare pătrățel din foi de plăcintă se rulează lejer pe cornetul metalic, dintr-un colț. După ce termini de rulat foile de plăcintă pe tub, sigilează colțul cu puțin ou bătut, ca să nu se desprindă la coacere.

Se așază rulourile pe tava întinsă tapetată cu hârtie pergament și se dă la cuptorul preîncălzit. Se lasă la copt 6-7 minute, la 170 de grade Celsius.

Se scot rulourile din cuptor și se lasă la răcit, apoi se scot cu grijă de pe tuburi.

Se scoate crema de brânză de la frigider și se pune într-un poș. Se umplu rulourile cu cremă de brânză din abundență, cât să iasă pe laterale.

Se dau capetele de cannoli prin miezul de fistic mărunțit. Se presară pe deasupra puțin zahăr pudră.

Evită să lași mult timp rulourile umplute, pentru că există riscul să se înmoaie. De aceea e bine să le umpli cu cremă chiar înainte de servire.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân