Ciocolata neagră şi fisticul: duo imbatabil contra bolilor de inimă

Ţi-e poftă de o ronţăială? Nimic mai simplu: o ciocolată amăruie şi un pumn de fistic nu numai că îţi potolesc pofta de a ronţăi, ci te şi ajută să îţi menţii inima sănătoasă, indiferent de vârsta din buletin.
Ciocolata neagră şi fisticul: duo imbatabil contra bolilor de inimă

Ţi-e poftă de o ronţăială? Nimic mai simplu: o ciocolată amăruie şi un pumn de fistic nu numai că îţi potolesc pofta de a ronţăi, ci te şi ajută să îţi menţii inima sănătoasă, indiferent de vârsta din buletin.

Ştiinţa confirmă acest fapt: experţii în sănătate din Italia au realizat cercetări privind efectul consumului de ciocolată cu consum crescut de cacao în combinaţie cu fistic şi au descoperit că nivelurile proteinei CRP, responsabilă cu apariţia inflamaţiilor în corp, sunt mult mai scăzute în comparaţie cu cele ale persoanelor care nu obişnuiesc să consume  aceste alimente.


Efectele pozitive ale ciocolatei cu conţinut crescut de cacao sunt binecunoscute, datorită flavanoidelor din boabele de cacao, care reacţionează ca antioxidanţii, distrugând radicalii liberi.

Fisticul conţine cantităţi mari de luteină, care are proprietatea de a reduce nivelurile crescute de colesterol “rău” şi de a preveni îngroşarea şi blocarea arterelor sangvine.

Recomandări: