Cum să faci acasă lapte de ovăz. Rețeta este incredibil de simplă!

  • Publicat:
Cum să faci acasă lapte de ovăz. Rețeta este incredibil de simplă!
Foto: Shutterstock

Dacă vrei să renunți la sortimentele de lapte de ovăz din comerț, deoarece conțin zahăr sau cine știe ce alți aditivi, e foarte simplu să prepari acasă acest lapte vegetal. Ai nevoie doar de fulgi de ovăz și de apă!

Pentru persoanele cu intoleranță la lactoză, această rețetă de lapte vegetal este o alternativă grozavă la laptele de vacă. Iar gustul este foarte bun!

Află cum poți prepara laptele de ovăz acasă.

Rețeta simplă de lapte de ovăz

Pentru a prepara acasă lapte de ovăz, ai nevoie doar de… fulgi de ovăz, cam 200 de grame. Aceștia se pun într-o oală încăpătoare, peste care se toarnă apă cât să îi acopere. Se lasă fulgii de ovăz la înmuiat 4 ore sau peste noapte, în oala acoperită cu o cârpă curată, la loc răcoros (dar nu la frigider).

Ulterior, se scurg fulgii de ovăz de apa în care au stat, cu ajutorul unei strecurători. Se pun fulgii înmuiați în blender, se adaugă 1,5 litri de apă și o linguriță de sare fină și se mixează la viteză mare aproximativ 45 de secunde.

După aceea, se strecoară lichidul obținut printr-un tifon cu ochiuri fine sau filtru de cafea, într-o sticlă sau într-un borcan. Cu o linguriță, amestecă din când în când în resturile solide de ovăz, ca să se scurgă mai bine lichidul.

La final, pune toată compoziția solidă într-un tifon și stoarce bine cu ambele mâini, ca să nu irosești niciun pic de lapte de ovăz.

Resturile solide de ovăz pot fi folosite pentru a îngroșa diverse sosuri sau supe, dar și ca scrub pentru corp.

Dacă lichidul rezultat ți se pare prea gros, mai adaugă puțină apă și amestecă. În cazul în care vrei ca laptele de ovăz să fie puțin dulce, poți adăuga 1-2 lingurițe de miere, câteva picături de îndulcitor stevia sau extract de vanilie.

Înainte de consum, sticla cu lapte de ovăz se agită ușor. Se păstrează la frigider timp de 4-5 zile.

Sursă rețetă: bbcgoodfood.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân