Ouă umplute cu cremă de hrean și sfeclă roșie – un aperitiv delicios pe masa de sărbătoare

Rețetă de ouă umplute cu cremă de hrean și sfeclă roșie – sunt delicioase, arătoase și sănătoase. Prepară-le pentru masa de Revelion, vor arăta spectaculos!
  • Publicat:
Ouă umplute cu cremă de hrean și sfeclă roșie - un aperitiv delicios pe masa de sărbătoare
Sursa foto: Shutterstock

Pentru această rețetă nu ai nevoie nici de îndemânare, nici de ingrediente scumpe. Aceste ouă umplute cu cremă de hrean și sfeclă roșie sunt foarte gustoase, pline de substanțe nutritive și vor impresiona invitații la masa de sărbătoare.

Află cum se prepară crema de hrean cu sfeclă roșie și cât timp trebuie fierte ouăle.

Rețetă de ouă umplute cu cremă de hrean și sfeclă roșie

Ingrediente:

  • 10 ouă (sau mai puține, sau mai multe, în funcție de câți invitați ai la masă)
  • 2 bucăți de sfeclă roșie fiartă sau coaptă
  • 3 linguri de hrean ras (mai mult sau mai puțin, în funcție de cât de iute vrei să fie crema)
  • 1 lingură de muștar (dulce, iute sau normal, după preferințe)
  • miere sau zahăr brun, după gust
  • sare și piper, după gust
  • opțional, nuci tocate, pentru decor

Mod de preparare:

Crema de hrean cu sfeclă roșie: pasează cu un blender sfecla fiartă sau coaptă, adaugă hreanul și muștarul și mixează bine. Adaugă miere, sare și piper, exact atât cât îți place. Dacă îți place gustul iute-dulce, poți pune 2 lingurițe de miere sau zahăr. Dacă vrei să simți mai mult gustul picant, pune mai puțină miere.

Ouăle fierte: pune ouăle într-o oală cu apă rece. Sunt indicate ouăle un pic mai vechi dacă vrei să îndepărtezi coaja cu ușurință. Adaugă o linguriță de oțet, una de bicarbonat de sodiu sau o jumătate de linguriță de sare în apa în care fierb ouăle – asta împiedică împrăștierea albușului, în cazul în care crapă coaja, dar ajută și la descojirea cu ușurință a cojii, după fierbere.

Lasă ouăle să fiarbă 10 minute, din momentul în care apa începe să clocotească. Focul trebuie să fie mare până apa ajunge la punctul de fierbere, apoi dat la minimum. Ouăle fierte se trec imediat prin jet de apă rece sau se pun în apă cu gheață – asta „pune frână” procesului de fierbere și ajută și la descojirea cu ușurință a ouălor.

Curăță ouăle de coajă și taie-le în două. Scoate-le gălbenușurile (le poți folosi pentru prepararea maionezei din compoziția salatei de boeuf) și umple golurile cu crema de hrean și sfeclă roșie. Decorează cu nuci tocate.

Ouăle umplute se țin la frigider și sunt bune de consum maximum 2 zile.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân