Bicarbonat de sodiu – 6 situații în care îl folosesc italienii

În orice casă, bicarbonatul de sodiu este de ajutor. Chiar și italienii îl folosesc în scopuri de curățăre, dar și pentru frumusețe.
  • Publicat:

În Italia, o reclamă la banalul dar super utilizatul bicarbonat de sodiu sună așa ”mii de utilizări pentru mii de ocazii”. Cumva, nici o masă fără paste și nici o casă fără bicarbonat de sodiu. Am selectat 6 întrebuințări ale gospodinelor italience pentru bicarbonat de sodiu.

Pentru igienă personală, apelați și la bicarbonat de sodiu. Dacă faceți o baie, poate că este cazul să renunțați la clasicele picături de ulei esențial sau la sarea de baie (ok, baia în șampanie nu poate fi înlocuită cu nimic). Și să încercați și rețeta italiencelor. În cada cu apă caldă puneți150 g de bicarbonat de sodiu. P.s. nu combinați în apa de baie mai multe substanțe, uleiuri, saruri, bicarbonat de sodiu etc în același timp.

Bicarbonatul de sodiu, util și înainte de pedichiură

Chiar și atunci când faceți o baie la picioare doar sau vă pregătiți pentru pedichiură, 50 g de bicarbonat de sodiu sunt de ajutor pentru un aspect îmbunătățit al pielii. P.s. Unele persoane spun că le-ar ajuta să mai diminueze și din aspectul de călcâie crăpate.

 Pentru păr mai moale

O altă utilizare a bicarbonatului de sodiu în Italia este în igiena podoabei capilare. Mai exact, șamponul destinat unei spălări se combină cu 5 g de bicarbonat de sodiu. Se masează bine și apoi se clătește din abundență. Apoi se aplică balsamul de păr. Acest tratament cu bicarbonat se face o dată pe săptămână și are rolul de a curăță și lasă părul moale.

Bicarbonatul de sodiu, înlătură mirosurile urâte

Să recunoaștem, degeaba avem în frigider mâncare sănătoasă și delicioasă dacă atunci când deschidem ușa frigiderului vine un miros neplăcut. Ei bine, pe lângă igienizarea regulată a frigiderului și ambalarea corespunzătoare a preparatelor italienii au un secret vechi. Într-o tăviță deschisă lasă 150 g bicarbonat de sodiu. Astfel, vă puteți bucura de un aer mai proaspăt atunci când deschideți frigiderul. Bicarbonatul trebuie schimbat o dată la 3 luni. Același truc se poate aplica și pentru congelator.

Bicarbonatul de sodiu, util și pentru întreținerea mașinii de spălat vase

La baza mașinii de spălat vase, puneți 150 g de bicarbonat de sodiu și porniți funcția de clătire. Această operațiune se repetă la o lună și are rolul de a înlătura mirosurile neplăcute ce se pot instala în mașina de spălat vase de la o spălare la alta.

Bicarbonatul de sodiu potențează detergentul de rufe lichid

Dacă aveți haine mai murdare decât de obicei sau care chiar miros urât, puteți da o mână de ajutor detergentului lichid pe care îl utilizați dacă adăugați și 25 g de bicarbonat de sodiu în mașina de spălat. Această operațiune poate fi făcută pentru haine care nu sunt din mătase sau lână.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”