Aloe Vera: planta cu beneficii pentru piele și sănătate

Aloe Vera este planta cu numeroase beneficii pentru piele și sănătate. Află de ce e bine să o introduci toamna în rutina ta de îngrijire.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Aloe Vera: planta cu beneficii pentru piele și sănătate
Aloe vera este planta care are numeroase beneficii pentru sănătate.

Aloe Vera este o plantă din care se extrage un gel cu numeroase beneficii pentru sănătate. Iar sezonul de toamnă este ideal pentru o cură cu Aloe Vera. Iată câteva dintre motive!

Aloe Vera, beneficii pentru pielea arsă de soare

Dacă ai stat la soare în această vară, cremele și unguentele pe bază de aloe vera te pot ajuta să-ți refaci pielea. Sunt binecunoscute beneficiile Aloe Vera în tratarea arsurilor ușoare generate de expunerea la soare.

Aloe Vera, beneficii pentru imunitate

O cură de gel sau suc de Aloe Vera este un adevărat restart pentru imunitate. Aloe Vera conține substanțe antioxidante, vitamine, enzime și alte elemente benefice. De asemenea, s-a dovedit că Aloe Vera poate contribui la distrugerea unor germeni.

Aloe Vera, beneficii pentru digestie

Aloe Vera este recomandată și în cazul ameliorării digestiei. Mai mult, un studiu a indicat contribuția Aloe Vera în ameliorarea simptomelor care însoțesc sindromul colonului iritabil. Mai mult, Aloe Vera poate contribui la distrugerea Helicobacter Pylori, bacterie responsabilă pentru apariția ulcerelor. Mai mult, Helicobacter Pylori poate crește riscul de cancere digestive.

Aloe Vera, beneficii împotriva tumorilor maligne

Un alt beneficiu al gelului de Aloe Vera a fost observat în reducerea riscului de a face anumite tumori maligne sau cancer. Anumite componente din Aloe Vera au dovedit efecte antiproliferative, dar și capacități antioxidante remarcabile.

Aloe Vera, beneficii pentru sănătatea orală

Aloe Vera este planta cu numeroase beneficii pentru sănătatea cavității orale. Astfel, pastele care conțin Aloe Vera sau gargara cu gel de Aloe Vera te poate ajuta să combați acumularea plăcii dentare. Placa dentară poate duce în timp la apariția cariilor și a parodontozei.

Aloe Vera: cum să faci suc în casă

Dacă ești pasionată de sănătate, află că îți poți crește propria plantă de Aloe Vera și îți poți prepara singură sucul. Acesta se obține din fruzele groase de Aloe Vera care trebuie tăiate de la bază, pentru că acolo este cea mai bună sevă. Surse bune de gel de Aloe Vera sunt frunzele plantelor care au câțiva ani. Însă există și frunze deja tăiate în anumite magazine. De asemenea, poți apela la gel de Alor Vera care este comercializat de diverși producători.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia