Rețete de humus pentru toate gusturile! Se prepară super rapid, în doar câteva minute. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Năutul și pasta de tahini sunt obligatorii în toate aceste rețete de humus. Așa că asigură-te că le ai la îndemână!
Dacă îți place humusul, dar vrei să îi mai schimbi un pic aroma sau culoarea, încearcă aceste rețete de humus delicios și plin de savoare! Uită de humusul din comerț și fă-ți acasă un preparat sănătos și foarte gustos. Vezi și rețeta simplă de humus libanez, gata în 10 minute.
Modul de preparare este aproximativ același pentru toate rețetele de mai sus. Decorează cu semințe de susan, ceapă prăjită, boabe de rodie, verdeață proaspătă și servește cu lipie sau pe felii de pâine prăjită.
Ingrediente: năutul dintr-o conservă de 400 grame (nu arunca lichidul), 2 avocado, 3 căței de usturoi, 2 linguri de pastă de tahini, sucul de la o lămâie, sare și piper după gust, o jumătate de linguriță de chimion, o jumătate de linguriță de coriandru.
Preparare: pune toate ingredientele în blender, cu excepția năutului. Adaugă 50 de mililitri de apă din conserva de năut și mixează 1 minut. Adaugă boabele de năut, mixează din nou 1-2 minute, până obții o textură cremoasă și omogenă.
Ingrediente: 2 cartofi dulci, năutul dintr-o conservă de 400 de grame (nu arunca lichidul), sucul de la o lămâie, 1 cățel de usturoi, 2 linguri de pastă de tahini, 3 linguri de ulei de măsline, 1 ardei iute, 4 linguri de sos iute afumat Tabasco, sare și piper după gust, o jumătate de linguriță de chimion, o jumătate de linguriță de coriandru, o jumătate de linguriță de boia de ardei iute.
Preparare: înțeapă cartofii dulci cu furculița din loc în loc, împachetează-i în folie de aluminiu și dă-i la cuptor pentru 30-40 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius sau până când s-au înmuiat. Scoate-i din folie și ia miezul cu o lingură.
Pune într-un blender toate ingredientele, cu excepția năutului. Adaugă 50 de mililitri de apă din conserva de năut și mixează 1 minut. Adaugă apoi boabele de năut fiert și mixează încă 1-2 minute.
Ingrediente: năutul dintr-o conservă de 400 de grame (nu arunca lichidul), 5 ardei kapia, 2 linguri de pastă de tahini, sucul de la o jumătate de lămâie, 2 căței de usturoi, sare și piper după gust, o jumătate de linguriță de chimion, o jumătate de linguriță de coriandru.
Preparare: coace ardeii la cuptor, la 200 de grade Celsius, aproximativ 40 de minute sau până când se înmoaie. Descojește-i și scoate-le semințele și nervurile.
Pune toate ingredientele, cu excepția năutului, într-un blender. Adaugă 50 de mililitri de apă din conserva de năut și mixează 1 minut. Adaugă apoi boabele de năut și mixează din nou 1-2 minute.
Ingrediente: năutul dintr-o conservă de 400 de grame (nu arunca lichidul), 300 de grame de piure de dovleac, 2 linguri de ulei de măsline, sucul de la o jumătate de lămâie, 2 căței de usturoi, sare și piper după gust, 1,5 lingurițe de chimion, 1,5 lingurițe de coriandru.
Preparare: pune toate ingredientele în blender, cu excepția năutului. Adaugă 50 de mililitri de apă din conserva de năut și mixează 1 minut. Adaugă boabele de năut, mixează din nou 1-2 minute, până obții o textură cremoasă și omogenă. Dacă e nevoie, mai adaugă puțină apă și mixează până obții textura dorită.
Ingrediente: năutul dintr-o conservă de 400 de grame (nu arunca lichidul), 250 de grame de sfeclă roșie fiartă, 1 cățel de usturoi, 2 linguri de pastă de tahini, sucul de la o lămâie, 2 linguri de ulei de măsline, sare și piper după gust, 1 linguriță de chimion, 1 linguriță de coriandru.
Preparare: pune toate ingredientele în blender, cu excepția năutului. Adaugă 50 de mililitri de apă din conserva de năut și mixează 1 minut. Adaugă boabele de năut, mixează din nou 1-2 minute, până obții o textură cremoasă și omogenă.
Sursă rețete: sweetpeasandsaffron.com