Limonadă de vișine răcoritoare – rețeta specială a Marthei Stewart

  • Publicat:
Limonadă de vișine răcoritoare - rețeta specială a Marthei Stewart
Sursa foto: Shutterstock

O limonadă de vișine acrișoară, abia scoasă de la frigider, e numai bună să te răcorești în zilele caniculare.

Profită de această perioadă scurtă în care poți mânca vișine proaspete și delicioase și prepară o limonadă perfectă, după rețeta celebrei Martha Stewart.

Rezistă foarte bine la frigider aproximativ o săptămână, deci poți face și cantități mai mari. Dacă îți plac vișinele, încearcă și această rețetă de pandișpan cu vișine, prăjitura copilăriei. Vezi mai jos rețeta de limonadă de vișine pe care o vei adora.

Limonadă de vișine răcoritoare - rețeta simplă a Marthei Stewart
Sursa foto: Shutterstock

Limonadă de vișine: ingrediente, preparare

Ingrediente pentru siropul de vișine:

  • 500 grame vișine proaspete fără sâmburi (poți folosi și vișine congelate, dar trebuie să le lași la decongelat mai întâi și să le scurgi de apă)
  • 200 grame zahăr
  • 250 mililitri apă
  • Sucul de la o lămâie

Ingrediente pentru limonadă:

Mod de preparare:

Pune vișinele fără sâmburi, zahărul, apa și sucul de lămâie într-o oală. Lasă pe foc mediu aproximativ 30 de minute, până când vișinele se înmoaie și formează un sirop delicios.

Strecoară siropul de vișine răcit cu ajutorul unei site sau al unui tifon.

Pune într-o carafă de limonadă de 1,5 litri câteva cuburi de gheață. Adaugă apa minerală, sucul de la 8 lămâi, zahărul și aproximativ 100 mililitri de sirop concentrat de vișine. Amestecă bine și „scapă” în carafă câteva vișine întregi, pentru decor.

Mai jos, o altă variantă de a prepara limonadă fără sirop:

Sursă rețetă: marthastewart.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”