Fructe prăjite chinezești – mix de mere, banane și ananas în sos de caramel

24.03.2021 | Redactia CSID
Fructe prăjite chinezești – mix de mere, banane și ananas în sos de caramel
Sursa foto: Shutterstock

Fructe prăjite chinezești – în loc să le comanzi, fă-le acasă! Rețeta e simplă, preparatul e delicios și, pe deasupra, și de post.

Deci poți consuma acest desert specific chinezesc fără remușcări în această perioadă. Desigur, cu moderație!

Vezi mai jos rețeta de fructe prăjite chinezești.

Mix de fructe prăjite chinezești în sos de caramel: ingrediente, preparare

Ingrediente:

  • 100 de grame de făină
  • 2 linguri de amidon alimentar
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 100-150 ml apă
  • 2 mere tăiate cuburi
  • 2 banane (nu excesiv de coapte) tăiate rondele mai groase
  • O jumătate de ananas tăiat cuburi
  • 300 ml ulei de rapiță (pentru prăjit)

Ingrediente pentru sosul de caramel:

  • 2-3 lingurițe de semințe de susan
  • 50 ml apă caldă
  • 150 grame zahăr

Mai ai nevoie de o pungă de gheață – vei vedea de ce la finalul rețetei!

Mod de preparare:

Amestecă într-un bol făina, amidonul, bicarbonatul și o lingură de ulei. Adaugă apa și amestecă bine cu o furculiță sau un tel.

Dă fructele prin acest amestec și prăjește-le în uleiul încins, la foc mare, timp de aproximativ 2 minute.

Scoate fructele prăjite pe un prosop de hârtie ca să absoarbă excesul de ulei.

Pregătește sosul de caramel: pune zahărul, apa și uleiul într-o crăticioară și amestecă bine. Lasă pe foc mic spre mediu până obții un sos auriu (6-8 minute). Ia cratița de pe foc și „scaldă” mixul de fructe prăjite chinezești prin sosul de caramel.

Scoate fructele „îmbrăcate” în sos de caramel într-un bol umplut cu apă și gheață, apoi presară deasupra lor semințe de susan albe și negre. Poftă bună!

Cel mai nou articol Video: