Prăjitură cu ulei de măsline și struguri

Este vorba de o prăjitură cu ulei de măsline și struguri, rețetă inspirată din carte Pastry Love a cărei autoare este Joanne Chang.
  • Publicat:
Prăjitură cu ulei de măsline și struguri
Prăjitură cu ulei de măsline și struguri

Când te lovește pofta de dulce parcă nimic nu-ți mai stă în cale. De data aceasta venim cu o propunere delicioasă, ideală pentru prăjiturile de nuntă sau cele aniversare. Este vorba de o prăjitură cu ulei de măsline, rețetă inspirată din carte Pastry Love a cărei autoare este Joanne Chang. Asezonată cu struguri proaspeți și infuzie de suc de lămâie, acestă prăjitură este lejeră, aerată și cu un amestec de savoare.

Mai mult, așa cum bine știm, uleiul de măsline este asociat riscului scăzut de boli cardiovasculare, accident vascular cerebral și infarct. Pe lângă asta, făina din această rețetă este înlocuită cu făina de migdale, care conține 6 grame de proteină.

Prăjitură cu ulei de măsline și struguri: ingrediente pentru 8-10 porții

  • 184 grame de iaurt grecesc
  • 160 grame de ulei de măsline
  • 170 grame de zahăr
  • 2 ouă mari la temperatura camerei
  • 2 gălbenușuri mari la temperatura camerei
  • 2 lingurițe de zeamă de lămâie
  • 1/4 linguriță extract de migdale
  • 200 grame de făină
  • 96 grame de făină de migdale
  • 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
  • 1/4 linguriță sare kosher
  • 100 grame struguri fără sâmburi
  • 2 lingurițe de zahăr pudră

Mod de preparare

Lasă cuptorul la preîncălzit la 160 de grade Celsius. Într-un bol mediu amestecă iaurtul grecesc, uleiul, zahărul, ouăle, gălbenușurile, zeama de lămâie și extractul de migdale. Într-un bol mare amestecă făina, făina de migdale bicarbonatul de sodiu și sarea. Adaugă amestecul de iaurt peste amestecul de făină, amestecă-le și lasă-le deoparte. Pregătește tava pentru prăjitură, adaugă aluatul, iar deasupra adaugă strugurii tăiați pe jumătate. Lasă prăjitura la gătit timp de 1 oră și 10 minute sau 1 oră și 20 de minute. Scoate-o din cuptor și las-o să se răcească, apoi adaugă zahărul pudră deasupra.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”