Cea mai simplă rețetă de cremșnit cu cremă de vanilie

29.12.2021
Cea mai simplă rețetă de cremșnit cu cremă de vanilie
Sursa foto: Shutterstock

Cremșnit? Oricând, cu plăcere! Crema delicioasă de vanilie și foile crocante și vanilate sunt o combinație excelentă care alcătuiesc acest desert îndrăgit. Iar rețeta este atât de ușoară, încât oricine o poate prepara.

Secretul unui cremșnit perfect este însă crema delicată cu vanilie. Pentru această rețetă se folosesc foi de cremșnit din comerț, dar le poți face și acasă, dacă ai timp și răbdare.

Îți spunem care sunt ingredientele, modul de preparare și secretele acestui cremșnit delicios în rândurile de mai jos.

Rețetă de cremșnit – ingrediente și preparare

Ingrediente:

  • un pachet de foi de cremșnit
  • 1 litru de lapte 3,5% grăsime
  • 5 ouă
  • un praf de sare
  • 300 grame zahăr
  • 50 grame unt
  • 100 grame amidon din porumb
  • 1-2 lingurițe de extract de vanilie sau 2 pliculețe cu zahăr vanilat
  • coaja de la o jumătate de lămâie bio (opțional)
  • zahăr pudră (pentru decor)

Preparare:

Pasul 1: Separă ouăle și bate albușurile într-un castron de inox încăpător cu un praf de sare până obții o spumă. Adaugă treptat zahărul și continuă să amesteci cu telul până obții o compoziție care nu curge. Adaugă pe rând gălbenușurile și amestecă. Adaugă amidonul, extractul de vanilie (sau zahărul vanilat) și coaja de lămâie și încorporează cu o spatulă în compoziție.

Pasul 2: Încălzește laptele într-o oală și toarnă-l apoi ușor peste amestecul de ouă. În acest timp, continuă să amesteci cu telul. Toarnă amestecul de lapte și ouă înapoi în oală și lasă la foc mic, amestecând încontinuu, timp de 3-4 minute. Trebuie să obții o cremă cu consistența unei budinci. Trage oala de pe foc, adaugă untul tăiat bucățele mici și amestecă până la omogenizare.

Pasul 3: Pune 1-2 foi de cremșnit într-o tavă întinsă, dar înaltă de 4-5 centimetri, apoi toarnă crema călduță și pune „capac” cu restul de foi de cremșnit. Lasă prăjitura la frigider pentru 10-12 ore, apoi porționeaz-o cu un cuțit bine ascuțit și decorează cu zahăr pudră.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentație, ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Ingrid Gheorghe: soluții pentru bolile care afectează endometrul