Cafea cu dovleac – cum să faci acasă pumpkin spice latte

31.10.2021
Cafea cu dovleac - cum să faci acasă pumpkin spice latte
Sursa foto: Shutterstock

Ce-ai spune de o cafea cu dovleac la micul dejun? În loc să comanzi un pumpkin spice latte la suprapreț, alege să îl faci acasă, pe gustul tău. În loc de zahăr poți folosi minunatul sirop de arțar.

Frișca obișnuită poate fi înlocuită cu frișca de cocos, la fel de delicioasă. Cât despre aroma de dovleac, aceasta nu trebuie să provină dintr-un sirop dubios plin de zahăr. Poți adăuga în cafea piure de dovleac, foarte simplu de făcut (vezi aici rețeta). În cazul în care ai intoleranță la lactoză, poți folosi lapte vegetal: de migdale, caju, cocos, soia.

Vezi mai jos rețeta simplă de cafea cu dovleac. Ingredientele sunt suficiente pentru două căni de cafea cu dovleac.

Cafea cu dovleac: ingrediente, mod de preparare

Ingrediente:

  • 240 mililitri cafea făcută la ibric, espressor sau cafetieră
  • 240 mililitri lapte (la alegere)
  • 2 linguri de piure de dovleac copt
  • 2 linguri de sirop de arțar (sau alt îndulcitor, la alegere)
  • 3 picături de extract de vanilie
  • un praf de scorțișoară, nucșoară sau amestec de condimente pumpkin spice (scorțișoară, ghimbir, cuișoare, nucșoară, ienibahar)
  • frișcă sau spumă de lapte

Mod de preparare:

Adaugă toate ingredientele (mai puțin frișca) într-un ibric sau crăticioară. Lasă pe foc până se înfierbântă, amestecând ocazional.

Pune cafeaua cu aromă de dovleac în căni și decorează cu frișcă și, eventual, cu puțină scorțișoară presărată pe deasupra.

Poți servi cafeaua și rece, cu gheață.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentație, ... citește mai mult
Recomandare video
Tensiune crescută în sarcină: ce e de făcut explică dr. Ingrid Gheorghe, Sanador