Piure de dovleac copt, curcubeu tomnatic pe cerul gurii. Vezi cât de simplu se face acasă!

  • Publicat:
Piure de dovleac copt, curcubeu tomnatic pe cerul gurii. Vezi cât de simplu se face acasă!
Foto: Envato

Încearcă această rețetă de piure de dovleac – este delicioasă! Ușor de preparat, dintr-un singur ingredient, fără adaosuri care să strice gustul minunat al dovleacului copt de toamnă. 

Folosește dovleac plăcintar sau buttercup pentru această rețetă, pentru că are o aromă mai puternică și nu este foarte apos. Gustul este similar cartofilor dulci, iar pulpa de dovleac poate fi folosită și pentru supe cremă sau deserturi aromate.

Pentru această rețetă ai nevoie doar de un dovleac micuț, de aproximativ 1 kilogram. Nu folosi dovleci de Halloween foarte mari, pentru că nu sunt gustoși. Poți adăuga un praf de sare, cimbru, scorțișoară, cuișoare sau diverse nuci, la alegere. Însă este minunat și simplu, servit ca atare, lângă o friptură ușoară de curcan.

Află mai jos cum să prepari piure de dovleac copt.

Rețetă de piure de dovleac: mod de preparare

Foto: Shutterstock

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Pune o foaie pergament într-o tavă întinsă.

Feliază cu atenție dovleacul, pe lungime, folosind un cuțit bine ascuțit. Sau îl poți tăia pe din două. Dă deoparte semințele – le poți lăsa la uscat și apoi să le faci la cuptor.

Pune feliile groase de dovleac în tavă și introdu la cuptor. Lasă la copt 45 de minute (sau mai mult), până când pulpa se înmoaie bine.

Cu ajutorul unei linguri, îndepărtează pulpa de coajă și pune-o într-un blender. Mixează câteva secunde.

Dacă vrei să obții un piure de dovleac mai gros sau să folosești compoziția la plăcintă, folosește un tifon pentru a elimina excesul de lichid.

Servește imediat sau pune piureul într-un recipient care se închide ermetic – rezistă la frigider până la 5 zile.

piure de dovleac copt
Foto: Envato
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân