Cum să sculptezi un dovleac de Halloween. VIDEO

Cum să faci un dovleac de Halloween. Iată câteva idei de realizare a dovleacului ca felinar pentru distracţia copiilor şi nu numai.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum să sculptezi un dovleac de Halloween. VIDEO
Sursa foto: Shutterstock

Vedetă în fiecare toamnă, dovleacul ascunde o mulţime de nutrienţi şi beneficii pentru organism. În tradiţia mai multor popoare occidentale, dovleacul sculptat (reprezentând „lanterna lui Jack”) a devenit simbolul sărbătorii de Halloween. Americanii însă l-au făcut celebru în acest rol.

Halloweenul se celebrează în noaptea de 31 octombrie şi precedă sărbătoarea creştină Ziua tuturor sfinţilor de pe 1 noiembrie.

Obiceiuri specifice de Halloween sunt dovlecii sculptaţi, luminaţi cu ajutorul felinarelor, folosiţi la decorarea caselor şi grădinilor şi ca lanterne, dar şi costumarea în personaje desprinse din poveştile de groază. Copiii costumaţi astfel colindă din casă în casă şi sunt recompensaţi cu dulciuri.

Cum să faci (sculptezi) un dovleac de Halloween – iată câteva idei de transformare a dovleacului pentru distracţia copiilor şi nu numai.

Cum să sculptezi un dovleac de Halloween

Acest videoclip vă arată cinci sfaturi de a face din dovleac un felinar inedit!

Iată şi metoda lui Jamie Oliver de a sculpta un dovleac de Halloween: folosind un burghiu electric!

Evident, nu aruncaţi ulterior conținutul dovleacului deoarece dovleacul are multe beneficii pentru sănătate, folosiţi miezul său pentru a încerca una dintre aceste delicioase retete:

Artistul Ray Villafañe, invitat de Martha Stewart, împărtăşeşte tehnici şi trucuri pentru sculptura unor feţe realiste în dovlecii de Halloween:

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”