Plăcintă cu dovleac

Mai întâi daţi miezul de dovleac prin răzătoare şi amestecaţi-l cu zahărul şi scorţişoara.
28.10.2014
Plăcintă cu dovleac

Ingrediente

  • Un dovleac (plăcintar de preferat) de aprox 1 kg
  • O cană de miez de nucă mărunţit bine
  • O linguriţă mare de scorţisoară
  • 100 grame de unt (sau o ceaşcă de ulei)
  • 4 linguri de zahăr (după gust)
  • Un pachet de foi de plăcintă refrigerat din comerţ

Preparare

Umplutura: mai întâi daţi miezul de dovleac prin răzătoare şi amestecaţi-l cu zahărul şi scorţişoara. Apoi puneţi-l într-o cratiţă neaderentă pe aragaz la foc mediu (dacă nu aveţi o cratiţă neaderentă puteţi pune o lingură de ulei în cratiţă înainte de a pune miezul de dovleac) timp de aproximativ 20 de minute, amestecând frecvent pentru a se înmuia uniform. La final amestecaţi cu miezul de nucă şi daţi deoparte pentru a se răci puţin până pregătiţi foile.

Topiţi untul într-un vas pe aragaz.

Foile de plăcintă trebuie să le ungeţi-le pe rănd cu ajutorul unei pensule cu untul fierbinte pentru a pătrunde mai bine în foi (sau cu ulei vegetal).
Puneţi astfel una peste alta 4 – 5 foi de plăcintă, apoi puneţi din umplutura de dovleac pe una din laturile foilor şi rulaţi până în latura opusă rezultând un rulou lung de plăcintă. Repetaţi operaţiunea pentru a obţine mai multe rulouri până la epuizarea foilor de plăcintă din pachet.

Luaţi o tavă, ungeţi-o cu unt şi aşezaţi în ea rulourile de plăcintă. Crestaţi rulourile (ulterior le veţi tăia în locurile respective) şi ungeţi-le cu un ou bătut.
Puneţi la cuptor la 175 de grade pentru aproximativ 40 de minute. Când este gata pudraţi-le cu zahăr pudră.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Acneea juvenilă: cum se îngrijește corect pielea cu acnee