Cum să faci bomboane de ciocolată cu nucă de cocos (Bounty) – rețeta ușoară din 4 ingrediente

Rețetă de bomboane de ciocolată cu nucă de cocos (batoane sau biluțe Bounty) din 4 ingrediente. Se prepară foarte ușor și rapid!
  • Publicat:
Cum să faci bomboane de ciocolată cu nucă de cocos (Bounty) - rețeta ușoară din 4 ingrediente
Sursa foto: Shutterstock

Ți-e poftă de bomboane de ciocolată cu nucă de cocos sau mult mai faimoasele batoane Bounty? Le poți face acasă, rapid și ușor, din 4 ingrediente. 

Aceste bomboane cu nucă de cocos și glazură de ciocolată sunt delicioase și pot lua locul tortului sofisticat de pe masa de sărbătoare. Sau le poți face în oricare altă zi, fără nicio ocazie specială, pentru a te bucura de un desert „curat”, din ingrediente atent controlate, fără exces de zahăr sau diverși aditivi.

Rețetă de bomboane de ciocolată cu nucă de cocos

Ingrediente:

  • 200 grame fulgi de cocos
  • 250 ml lapte condensat (îl găsești în comerț sau îl poți face acasă, din lapte gras, zahăr pudră și zahăr vanilat)
  • 300 grame ciocolată cu lapte sau ciocolată amăruie (după preferințe)
  • 60 grame zahăr pudră, opțional (dacă vrei ca umplutura cu nucă de cocos să fie dulce)

Mod de preparare:

Pune fulgii de cocos, laptele condensat și zahărul pudră (opțional) într-o cratiță, pe foc mediu. Amestecă bine cu o lingură până fulgii de cocos absorb laptele și obții o compoziție omogenă, dar lipicioasă. Trage de pe foc cratița și varsă conținutul într-un castron.

După ce fulgii de cocos „hidratați” se răcesc, formează cu mâinile biluțe sau batoane. Umezește ușor palmele pentru a manevra mai ușor compoziția.

Pune biluțele/batoanele de cocos pe un platou întins, acoperă cu folie alimentară și lasă-le la congelator 30 de minute.

Între timp, topește ciocolata la bain marie. Aceasta trebuie să fie cremoasă, fără cocoloașe și lucioasă.

Scoate biluțele sau batoanele de cocos de la frigider și scufundă-le în ciocolata topită folosindu-te de o scobitoare.

După ce le acoperi bine cu ciocolată pe toate părțile, scoate-le pe o tavă întinsă cu hârtie pergament sau lasă-le pe un grătar ca să se întărească ciocolata.

Bomboanele de ciocolată cu nucă de cocos pot fi ținute într-un recipient cu capac la temperatura camerei până la 5 zile.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân