Cea mai simplă rețetă de ciocolată caldă de casă, groasă și cremoasă

Ciocolată caldă de casă • Rețetă de ciocolată caldă densă • Ciocolată caldă cu bezele sau marshmallows • Ciocolată caldă cu lapte și ciocolată amăruie
11.10.2021
Cea mai simplă rețetă de ciocolată caldă de casă, groasă și cremoasă
Sursa foto: Shutterstock

Ciocolată caldă de casă – da, asta e tot ce îmi doresc în zilele friguroase! Și pentru că plicurile cu tot felul de prafuri dubioase din comerț nu mi-au câștigat încrederea și nici nu sunt pe placul meu, mi-am propus să fac acasă acest deliciu. Rezultatul – o băutură caldă densă, cremoasă, dulce atât cât trebuie, numai bună să-mi încălzesc corpul și să-mi recapăt buna-dispoziție.

Vă invit să aflați rețeta de ciocolată caldă de casă din doar 3 ingrediente. Încă 3 sunt opționale, dar vă garantez că ciocolata caldă va fi perfectă, oricare variantă ați alege!

Ciocolată caldă de casă – ingrediente și mod de preparare

Ingrediente pentru 2 căni de ciocolată caldă densă:

  • 250 de mililitri de lapte 3,5% grăsime
  • 1 lingură de zahăr
  • o tabletă de 100 de grame de ciocolată amăruie minimum 70% cacao
  • o linguriță de extract de vanilie (opțional)
  • frișcă (opțional)
  • bezele (opțional)

Mod de preparare:

Pune laptele și zahărul la fiert, într-un ibric sau oală mai mică, la foc mediu spre mic mai degrabă.

Pune pătrățelele de ciocolată într-un vas și introdu în cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde. Scoate din cuptor, amestecă bine cu o linguriță și introdu din nou la microunde pentru încă 30 de secunde, astfel încât ciocolata să fie lichidă și cremoasă.

Când laptele ajunge aproape de punctul de fierbere (se formează mici bule pe marginea vasului), oprește focul și adaugă ciocolata topită. Amestecă bine cu un tel.

Acum e momentul să adaugi extractul de vanilie, dacă îl ai și dacă îți place. Amestecă din nou și pune ciocolata caldă în căni.

Servește ciocolata caldă cu frișcă sau bezele pe deasupra, sau simplă, e delicioasă oricum!

Vezi mai jos și rețeta video de ciocolată caldă de casă.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos