Trucul simplu pentru a preveni stricarea fructelor. Cum să menții bananele și fructele de pădure proaspete mai mult timp

Probabil te întrebi de ce se strică fructele de pădure atât de repede. Află că mucegaiul apare atunci când sunt prezente apa și oxigenul în exces.
  • Publicat:
Trucul simplu pentru a preveni stricarea fructelor. Cum să menții bananele și fructele de pădure proaspete mai mult timp
Foto: shutterstock /Trucul simplu pentru a preveni stricarea fructelor. Cum să menții bananele și fructele de pădure proaspete mai mult timp

Nu este deloc plăcut atunci când mergi la cumpărături, achiziționezi fructele preferate, iar când ajungi acasă, după câteva zile vezi că încep să se strice sau să mucegăiască. Este o problemă frecvent întâlnită care nu îți dă voie să te bucuri de produsele preferate.

Probabil te întrebi de ce se strică fructele atât de repede. Află că mucegaiul apare atunci când sunt prezente apa și oxigenul în exces, așadar, fructele mucegăiesc și în funcție de conținutul lor de apă, cât de vechi sunt, dar și în funcție de cum sunt depozitate. De exemplu, fructele de pădure tind să se strice mai repede pentru că au un conținut de apă ridicat.

Cum să păstrezi fructele de pădure pentru mai mult timp fără să se mucegăiască

Fructele de pădure precum murele, căpșunile și zmeura se numără printre fructele care se strică cel mai repede, iar fiind destul de scumpe, este destul de frustrant să vezi că se strică cel mai repede. Pentru a combate acest aspect, clătește-le sub apă rece, apoi pune-le la clătit în apă cu oțet. Mai exact, ai nevoie de 30ml de oțet și 100ml de apă.

Cum prevenim stricarea bananelor?

De cele mai multe ori, atunci când cumpărăm banane, avem tendința de a le pune într-o fructieră. Bananele produc etilenă, iar astfel ele se strică mai repede. Pentru a combate acest aspect, bananele trebuie depozitate într-un loc în care emisiile de etilenă să fie reduse. Au nevoie de un spațiu aerisit.

Fructele congelate, alternativa ideală

Dacă cele două metode nu funcționează poți opta pentru fructele congelate. Se păstrează mai bine și pot fi folosite în diferite rețete de shake-uri și smoothie-uri.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân