Te doare capul? Poate nu bei suficient din acest lichid

Dacă durerile de cap persistă zile la rând ori sunt supărătoare și împiedică desfășurarea activităților de zi cu zi se impune un consult medical de urgență.
  • Publicat:
Te doare capul? Poate nu bei suficient din acest lichid
Te doare capul? Poate ai uitat să bei acest lichid! foto: Pexels

Să ridice mâna sus cine nu a avut anul acesta cel puțin o durere de cap memorabilă. Ei, bine, durerea ce cap este o constantă în viața multor oameni de pe toate continentele. Acest tip de durere poate avea cauze diverse de la apariția unei viroze respiratorii, la sinuzită, gripă, exces de alcool, oboseală cronică, lipsa hidratării sau chiar diverse tumori, anevrism etc.

Durerea de cap este un simptom des întâlnit și în cazul pacienților cu coronavirus, dar și cei aflați la regim de slăbire o experimentează. Iată ce băuturi ușor de preparat acasă și ușor de procurat de la orice restaurant pot fi de folos în cazul durerilor de cap ușoare și moderate.

Lichidul de care depinde starea de sănătatea și starea de bine te ajută și să nu ai dureri de cap

În primul rând hidratarea: ”Poate părea banal, însă înainte de a ne gândi la  soluții rapide pentru eliminarea durerilor de trebuie să ne întrebăm câtă apă am consumat în ziua curentă dar și ieri. Apa consumată în cantitate de 2 litri pe zi este de folos și pentru a ne feri de dureri de cap. Atenție însă, cantitatea trebuie modificată dacă se depune efort fizic intens sau vara, în zilele arzătoare” a explicat dr. Tatiana Popescu, medic de familie.

O ceașcă de cafea – un alt remediu pentru durerile de cap

Pe lista alimentelor ce sunt de folos adulților atunci când apar dureri de cap este trecută și cafeaua. Cofeina este prezentă și în lista de ingrediente a unor medicamente ce calmează durerile de cap. Mai ales în cazul hipertensivilor, cafeaua prin efectul diuretic contribuie la scăderea tensiunii arteriale. În acestă categorie intră și ceaiurile cu efect diuretic. Un ceai de salvie sau chiar de tei sunt de folos și atunci când ne doare capul. Însă și ceaiurile de plante medicinale precum mușețel sunt recomandate. Un meniu echilibrat zi de zi din care să nu lipsească proteine, carbohidrați, grăsimi bune ajută la păstrarea stării de bine. Unele persoane aflate la cura de slăbire pot experimenta dureri de cap din cauza carențelor alimentare. Importante sunt și hidratarea optimă, dar și legumele fructele proaspete.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân