Sindromul pomului de Crăciun, afecțiunea cu care te poți confrunta când împodobești bradul

Sultan Dajani, farmacist, spune că una dintre afecțiunile cu care te poți confrunta în această perioadă este „sindromul pomului de Crăciun”.
  • Publicat:
Sindromul pomului de Crăciun, afecțiunea cu care te poți confrunta când împodobești bradul
Foto: envato

Pentru mulți, Crăciunul este una dintre cele mai frumoase perioade din an, dar experții dezvălui că decorațiunile de Crăciun și chiar bradul ar putea avea efecte nocive asupra sănătății tale. Sultan Dajani, farmacist, spune că una dintre afecțiunile cu care te poți confrunta în această perioadă este „sindromul pomului de Crăciun”, scrie The Sun.

„Sindromul pomului de Crăciun descrie o afecțiune care crește riscul de reacții alergice atunci când pregătești bradul de Crăciun și îl împodobești. Simptomele includ nas care curge continuu, strănut și chiar tuse, dar și simptome precum mâncărime, ochi înlăcrimați și chiar cearcăne. De asemenea, te poți confrunta cu dermatită”, explică specialistul.

Persoanele care suferă de astm pot înrăutăți simptomele și ot dezvolta bronșită sau pneumonie, iar ochii pot fi afectați din cauza luminilor și decorațiunilor. Alergiile respiratorii pot apărea din cauza bradului, atât natural, cât și artificial.

„Un studiu arată că s-au găsit peste 50 de tipuri de mucegai în mostrele cercetate care au fost recoltate chiar din proprii brazi. Un brad artificial care a fost depozitat într-un garaj, pod sau beci ar putea duce la acumularea mucegaiului. Atunci când bradul este adus în casă, mediul cald în care se află poate duce la înmulțirea mucegaiului”, a mai spus specialistul.

Când vine vorba de decorațiuni, chiar și micile ornamente trebuie supravegheate când copiii sunt în preajmă pentru a evita înecarea cu ele. Cei mici sunt tentați să le ducă la gură, iar astfel mici particule pot intra în cavitatea bucală. În plus, le pot sparge și se pot accidenta.

Chiar și anumite instalații luminoase pot fi periculoase. Experții susțin că încă din anii 1970 au reprezentat un pericol pentru sănătate.

Când luminile se aprind și se încălzesc, pot conține substanțe toxice. Înghițite sau chiar atinse, acestea se transformă în corp în monoxid de carbon. Printre simptomele de intoxicare cu monoxid de carbon se numără amețeala, starea de greață și chiar durerile de cap.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”