Suplimentul de slăbit pe care îl recomandă un celebru medic american

Află din articol care este suplimentul de slăbit pe care îl recomandă femeilor dr. Sara Gottfried!
  • Publicat:
Suplimentul de slăbit pe care îl recomandă un celebru medic american
Află din articol care este suplimentul de slăbit pe care îl recomandă femeilor dr. Sara Gottfried!

Să fie clar: nu există încă suplimentul de slăbit care să facă minuni. Cea mai sigură combinație pentru a da jos kilogramele în plus este tot cea dintre dietă și sport. Însă trebuie avut în vedere faptul că, odată cu înaintarea în vârstă, există riscul ca dietele clasice, cele mai multe bazate pe deficit caloric, să nu mai funcționeze la fel de bine ca în tinerețe. De vină sunt în primul rând deficitele hormonale care trebuie compensate cumva pentru ca să se producă arderea grăsimilor în exces.

De aceea, specialiști de top așa cum este dr. Sara Gottfried propun abordări personalizate ale slăbirii, iar combinația dintre dieta ketogenică și fasting este una dintre acestea, mai ales în cazul femeilor.

În cartea sa “ Women, food and hormones”, dr. Sara Gottfried, ginecolog, dar și specialist în medicină integrativă, propune un program de 4 săptămâni de dietă ketogenică asociată cu post intermitent femeilor care nu pot slăbi cu rețetele care au funcționat în alte perioade din viață.

Pe scurt, medicul american propune principiile dietei ketogenice (70 la sută grăsimi, 20 la sută proteine și 10 la sută carbohidați-fără zahăr, alcool, făinoase), pe cele ale fastingului (între 12 și 16 ore de pauză alimentară cu 8-10 de masă, uneori chiar și formula 20:4) și mișcare (antrenamente de tip HIIT, antrenamente cu greutăți și yoga).

Însă pe lista recomandărilor sale, există și suplimente alimentare. Este adevărat că multe voci medicale le contestă, invocând lipsa studiilor. Însă dr. Sara Gottfried, cu studii la Harvard și o deschidere către abordarea integrativă a slăbirii, este de părere că anumite substanțe din suplimente pot contribui la succesul programelor sale de slăbit. Printre aceste suplimente se numără acidul alfa lipoic.

Un supliment de slăbit cu multe beneficii: acidul alfa lipoic

Acidul alfa lipoic este produs de organismul uman, iar suplimentele cu acid alfa lipoic pot contribui la stimularea slăbirii, prin îmbunătățirea sensibilității la insulină (modul cum pancreasul răspunde solicitărilor organismului pentru a produce insulină).

Acidul alfa lipoic mai are și alte beneficii, printre care protecția celulară, reducerea nivelului de glucoză și a produșilor de glicare avansată (produși nocivi care rezultă din combinația proteinelor sau grăsimilor cu zahărul din organism). Alte beneficii ale acidului alfa lipoic sunt combaterea scăderii naturale a nivelului de glutation din corp, un antioxidant foarte important, dar și îmbunătățirea activității mitocondriilor, componente celulare care furnizează cea mai mare cantitate de energie.

Dr. Sara Gottfried recomandă mai ales forma R de acid alfa lipoic, între 100-200 de mg pe zi, cu 2-4 mg de biotină pe zi, pierderea biotinei putând fi consecința consumului pe termen lung de acid alfa lipoic.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân