Suplimentul alimentar care ar putea lupta cu cancerul. Unii îl iau ca să prevină tumorile maligne

  • Publicat:
Suplimentul alimentar care ar putea lupta cu cancerul. Unii îl iau ca să prevină tumorile maligne
Vitamina D ar juca un rol important în lupta cu cancerul / Foto: Shutterstock

Vitaminele au un rol esențial în sănătatea noastră, iar era modernă ne oferă substanțe nutritive bogate comprimate într-o singură pilulă. Nu e de mirare interesul abitir pentru suplimentele alimentare. Multe persoane recurg la suplimente în timpul tratamentului pentru cancer, în timp ce alții aleg să le ia pentru a preveni diverse afecțiuni.

Chiar dacă nu există o pastilă minune care să ne vindece de cancer, există un supliment alimentar care este studiat în detaliu datorită beneficiile lui pentru sistemul imunitar. Vitamina D prezintă un mare interes pentru oamenii de știință pentru potențialul rol pe care l-ar avea în lupta cu cancerul și în prevenția apariției acestuia, scrie WebMD.

Vitamina D ar alina, de asemenea, greața produsă de chimioterapie.

Vitamina D este vitală pentru sănătatea noastră

Vitamina D este vitală pentru oase, absorbția calciului și alte procese metabolice din organism. Rolul său în funcțiile cognitive și în procesul de îmbătrânire este încă neclar. Unele studii sugerează că vitamina D poate fi implicată în mai multe procese cognitive, însă este nevoie de cercetări mai ample pentru a înțelege mai bine această relație.

Vitamina D este cel mai des produsă de organism odată ce ne expunem la soare. Se găsește însă și în unele alimente precum peștele gras, lapte, cereale sau suc de portocale. Suplimentele de vitamina D sunt de asemenea foarte accesibile.

Deficiența de vitamina D apare mai ales la persoanele mai în vârstă, în mare parte pentru că, odată cu înaintarea în viață, pielea lor nu are capacitatea de a sintetiza vitamina D după expunerea la soare.

Alte vitamine care putea fi recomandat în caz de cancer

Vitamina A, vitamina C și vitamina E și beta carotenul sunt antioxidanți despre care se credea la un moment dat că pot preveni cancerul. Cu toate acestea, unele studii au arătat că niveluri mari ale acestor vitamine ar putea crește riscul de cancer gastrointestinal, cum este cel de stomac, de colon sau esofag, în unele cazuri. Dacă mâncăm în schimb alimente care conțin aceste vitamine, am putea reduce riscul de apariție a multor tipuri de cancer.

Fibrele din alimentație pot ajuta în caz de constipație, acesta fiind un efect secundar ar unor medicamente pentru cancer.

Suplimentele de fier ar putea fi un ajutor pentru cei care suferă de anemie, care apare în urma chimioterapiei sau radiațiilor.

E important înainte de a lua un supliment alimentar să ne consultăm cu medicul pentru a ne asigura că nu ne facem mai mult rău decât bine.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân