Supa și peștele – de ce să le consumi des

Un nutriționist sportiv explică cum ții foamea sub control cu alimente sănătoase.
  • Publicat:
Supa și peștele - de ce să le consumi des
Supa de pește, foto Shutterstock

Despre foame numai de bine. Deși nu ne dăm în vânt după senzația de foame, ea este binevenită. Și chiar trebuie așteptată. Căci foamea este un indicator că organismul a consumat energia pe care o avea din hrană și este nevoie să mâncați din nou. Ideal este să alegem alimente hrănitoare, nutritive. Nu este mereu la îndemână să potolim foamea cu alimente sănătoase, însă cu informații corecte și puțină voință este posibil. Supa și peștele sunt două dintre recomandările medicul nutriționist sportiv Șerban Damian.

Nici o zi fără supă? De ce? Pentru că atunci când supa este consumată că aperitiv, poate scădea foamea, crește senzația de sațietate și reduce totalul de calorii consumate pentru întreaga masă. “Supa este un aliment pe cât de simplu pe atât de special. Datorită conținutului ridicat de apă, are o densitate calorică scăzută. Aceasta înseamnă că puteți consuma o porție mare de supă și vă puteți simți sătui fără a consuma încărcătura mare de calorii care vine de obicei cu porții mari”, recomandă medicul Șerban Damian.

Ce supe sunt cele mai indicate? Supa de legume cu pui, supa crema de linte roșie sau supa de roșii sunt alegeri excelente.

Nici o săptămână fără pește

Somonul este o sursă valoroasă de proteine și o sursă bogată de acizi grași Omega 3. S-a demonstrat că acești acizi grași polinesaturati induc modificări hormonale care suprimă semnificativ apetitul. Este, de asemenea, o sursă bună de vitamina D, care joacă un rol important în metabolismul grăsimilor și gestionarea greutății.

Și atunci când vreți să slăbiți trebuie să potoliți foamea eficient

Apropo, de ce este important să aveți în dietă alimente precum supe, pește și să nu suferiți de foame nici la cura de slăbire.

Unul dintre motivele majore pentru care majoritatea dietelor eșuează în decurs de o săptămână este reducerea cantității de mâncare, care determină apariția senzației de foame permanentă. ”Așadar, prin consumarea alimentelor mai dense din punct de vedere nutrițional, nu numai că scăpam de kilogramele în plus, dar eliminăm și senzația de foame, ne îmbunătățim și starea de sănătate și avem grijă optimă de corpul nostru” a mai completat dr. Șerban Damian.

Dr Serban Damian
Dr  Șerban Damian, foto arhivă personală
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân