Obiceiurile alimentare de evitat dacă ai peste 50 de ani

Deși nu poți opri complet îmbătrânirea, o poți încetini cu ajutorul acestor sfaturi legate de obiceiurile alimentare, aprobate de dieteticieni.
  • Publicat:
Obiceiurile alimentare de evitat dacă ai peste 50 de ani
Obiceiuri alimentare de evitat dacă ai peste 50 de ani, potrivit experților sursa foto: pexels

În timp ce împlinirea vârstei de 50 de ani este o realizare în sine și o zi de naștere care ar trebui sărbătorită pe deplin, a avea 50 de ani poate aduce, de asemenea, multă frustrare și confuzie atunci când vine vorba de sănătatea ta și de obiceiurile alimentare corespunzătoare. 

Potrivit experților, dacă ai 50 de ani înseamnă că s-ar putea să începi să observi schimbări în ceea ce privește sănătatea inimii, digestia, sănătatea oaselor și gestionarea greutății. Acest lucru poate suna copleșitor, dar experții vă pot asigura că parcurgerea unei diete potrivite, modificarea stilului de viață și eliminarea obiceiurilor alimentare dăunătoare pot avea un impact enorm asupra sănătății tale pe măsură ce îmbătrânești.

Nu renunța la fructe și legume

Consumul de fructe și legume în dieta ta zilnică îți poate oferi o varietate de nutrienți și antioxidanți folositori. Experții sunt de părere că includerea unei cantități suficiente de fibre poate ajuta tranzitul intestina. Din acest motiv, renunțarea la fructe și legume ar trebui să fie un obicei de evitat pentru cei de peste 50 de ani.

Lipsa de fibre pe parcursul zilei poate avea, de asemenea, efecte mai severe, pe termen lung, asupra sănătății tale. Dietele sărace în fibre contribuie la multe probleme de sănătate la care populația în vârstă este deja predispusă.

Cu toate acestea, fibrele sunt de mare ajutor în menținerea unui nivel optim al colesterolul, tensiunii arteriale și zahărului din sânge. De exemplu, o recenzie publicată în Journal of Chiropractic Medicine a concluzionat că dietele bogate în fibre pot fi, de asemenea, utile în prevenirea sau reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Nu consumi suficiente proteine

Obținerea zilnică a cantităților adecvate de proteine ​​este crucială pentru oricine, dar mai ales pentru cei care au peste 50 de ani. Acest lucru se explică în principal prin scăderea în timp a masei musculare.

În timpul procesului de îmbătrânire pierdem în mod natural masa musculară. Dacă nu mâncăm suficiente proteine, contribuim la o pierdere mai rapidă a masei musculare. Atunci când există proteine ​​adecvate în dietă, scăderea naturală a masei musculare poate fi încetinită.

Chiar dacă multe cercetări au indicat beneficiile unei diete bogate în proteine ​​pentru sănătatea generală, în special în ceea ce privește masa musculară, mulți adulți încă nu mănâncă suficiente. Dacă nu ești sigur dacă obții sau nu suficiente proteine ​​în dieta ta zilnică, discută cu un nutriționist pentru a afla câte proteine ​​pe zi sunt potrivite pentru tine.

Neglijezi gramajul porțiilor

Un alt lucru de luat în considerare pe măsură ce îmbătrânești este modul în care metabolismul tău se va schimba în timp. Chiar dacă metabolismul tău poate rămâne destul de stabil la 50 de ani, este totuși important să îți pregătești corpul pentru eventualele schimbări. O modalitate de a îți îmbunătăți metabolismul și de a-ți gestiona greutatea pe măsură ce îmbătrânești este să fii atent la mărimea porțiilor. Acest lucru va fi de mare ajutor în împiedicarea unui consum ridicat și nedorit de calorii.

Atenție la gălbenușurile din alimentație

Probabil ai mai auzit că gălbenușurile de ou trebuie consumate cu măsurp dacă ai colesterolul ridicat. În acest caz, discută cu un profesionist din domeniul sănătății pentru a afla câte poți consuma.

Gălbenușul are o putere nutrițională deosebită și datorită nutrienților care susțin sănătatea creierului, cum ar fi colina. Adulții în vârstă pot include gălbenușurile de ou în dieta lor pentru a oferi corpului elemente valoroase de care corpul lor are nevoie.

Surse: eatthis.com, invigormedical.com, mayoclinic.org, science.org

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân