La ce ajută apa caldă cu lămâie și alte 4 gesturi simple pentru a te simți bine în pielea ta

Rețetele simple sunt cele de succes pe termen lung chiar și sau mai ales atunci când vorbim despre stil de viață echilibrat.
  • Publicat:
La ce ajută apa caldă cu lămâie și alte 4 gesturi simple pentru a te simți bine în pielea ta
foto: Shutterstock

Atunci când vine vorba despre stil de viață echilibrat căutăm formule cât mai complicate. Cât mai elaborate, testate, recunoscute de experți, studiate pe mii de oameni. Însă, în realitate noi, oamenii, putem respecta reguli simple. Cât mai simple. Important este ca acestea să devină parte din rutină.

 

Așadar, înainte de a investi în planuri alimentare ce conțin alimente și suplimente alimentare exotice, cu prețuri mari, și nu la îndemână asigură-te că îi dai corpului tău elementele de bază de care are nevoie: apă suficientă (în jur de 8 pahare de apă plată pe zi).

Somnul nu este un moft

Pe lângă apă, avem nevoie de odihnă. Pentru un adult 7, 8 ore de somn pe noapte sunt necesare pentru ca organismul să își regleze metabolismul, să își încarce rezervele de energie necesare organelor vitale. Ideal este să adormiți înainte de ora 23.00.

Fără știri agresive cum ați deschis ochii

Dimineața, nu începeți ziua, cu ochii în televizor sau telefon citiți știri. Și nici cu o cafea. Știrile negative, alături de o cafea tare pe stomacul gol, înainte să vă răsfățați ochii cu lumină naturală nu fac decât să vă streseze. Cei care practică meditația ghidată dis de dimineață, fac exerciții de respirație, nu deschid telefonul și nici televizorul ca prim gest ci fereastra, au dimineți mai liniștite.

Un pahar de apă călduță cu lămâie pe stomacul gol, mai indicat decât o cafea

De asemenea, un pahar de apă călduță în care ați stors o felie de lămâie este binevenit. Așa ajutați corpul să se hidrateze, apa călduță cu lămâie are și rol diuretic. Specialiștii în nutriție, menționează și că apa călduță cu lămâie băută pe termen lung ajută împotriva balonării, sucul de lămâie protejează împotriva infecțiilor. Apa călduță cu lămâie ajută la detoxifierea organismului și menține un ph echilibrat al organismului. Atenție, nu puneți și coaja de lămâie în apă dacă lămâie nu este bio și nestropită cu diverse substanțe pentru conservare.

Mersul pe jos face piciorul frumos

Menține nu doar psihicul într-o formă bună, ci și mușchii și oasele. Evident și greutatea se menține mai ușor dacă mergeți cei 10.000 de pași pe zi.

Cina cu proteine vegetale te ajută și pe tine să dormi mai bine?

Dacă seară de seară optați pentru o cină lejeră cu proteine vegetale de tip linte, năut, fasole nu doar că vă veți simți sătui, însă îi dați un răgaz organismului. În sensul că nu va mai consuma foarte multe resurse pentru digestie (pentru proteina animală timpul de digestie, procesare, eliminare a rezidurilor este mai lung decât în cazul proteinelor vegetale).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân