Prăjitură cu cremă de portocale şi lămâie

reteta prajitura cu crema de portocale si lamaie
17.12.2013
Prăjitură cu cremă de portocale şi lămâie

Ingrediente pentru aluat:

250 g de făină

180 g de unt rece, tăiat în cubuleţe

85 g zahăr pudră

Ingrediente pentru cremă:

2 portocale

1 lămâie mare

5 ouă

350 g  zahăr

50 g făină

1 lingură rasă de amidon

Mod de preparare aluat:

 Incingem cuptorulla 180 de grade. Tapetăm  cu hârtie de copt  o tavă dretunghiulară cu  dimensiunile de 23×33 cm. Amestecăm făina, zahăr şi untul, folosind  un robot de bucătărie sau mixerul. Mixăm până se formează un aluat sfărămicios.Se răstoarnă direct în tava pregătită şi se nivelează cu dosul unei linguri, presând uşor. Dăm aluatul la cuptor pentru  20 de minute.

 

Mod de preparare cremă:

Radem coaja de portocale şi lămâie, apoi le stoarcem de zeamă. Avem nevoie de 150 ml de suc. Batem ouăle  cu zahărul cu mixerul până se albesc şi se topeşte zahărul. Adăugăm coaja rasă de la citrice(după gust) şi sucul şi amestecăm până la omogenizare. Punem făina şi amidonul, mixăm din nou până se încorporează. Turnăm crema peste aluat şi mai dăm la cuptor încă 20 de minute până se încheagă complet.

Lăsăm prăjitura la răcit în tavă, apoi pudrăm zahăr farin vanilat, o tăiem şi o servim.

Tort cu afine
Tort cu afine
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea