Fasolea uscată, mai sănătoasă decât fasolea la conservă?

Iată câteva motive pentru care ar trebui să optezi pentru fasolea uscată. Cu toate astea, orice tip de fasole este potrivit în dietă.
  • Publicat:
Fasolea uscată, mai sănătoasă decât fasolea la conservă?
Foto: shutterstock

De multe ori suntem tentat ca atunci când gătim, să alegem variantele mai rapide, la conservă. Același lucru se poate întâmpla și cu fasolea, dar dacă vorbim de calitatea ei, cea uscată este mult mai bună. Știm, trebuie să o lași în apă peste noapte, procesul de gătire durează, dar textura și savoarea nu au termen de comparație. Iată câteva motive pentru care fasolea uscată este mult mai bună decât fasolea la conservă.

Fasolea uscată, mai sănătoasă decât fasolea la conservă

Din punct de vedere nutrițional, diferențele dintre fasolea uscată și cea la conservă sunt minime, cu o singură excepție. Fasolea la conservă are o cantitate de sodiu mai mare comparativ cu fasolea uscată.

Ai mai mult control asupra texturii fasolei uscate

De exemplu, atunci când vrei să faci humus, lași năutul peste noapte în bicarbonat de sodiu, deoarece scade punctul de fierbere, iar coaja devine mult mai moale. Bicarbonatul de sodiu face ca apa să devină alcalină, iar astfel fasolea poate ajunge să aibă aceeași textură cu cea din conservă.

Este mult mai gustoasă comparativ cu fasolea la conservă

Atunci când lași fasolea la înmuiat, poți adăuga și alte arome precum legume (ceapă, morcovi, usturoi) și ierburi (rozmarin, foi de dafin). Astfel, fasolea va absorbi aromele, iar gustul va fi complex.

Indiferent de variante pentru care optezi, fasolea este un aliment important într-o dietă sănătoasă. Toate leguminoasele sunt bogate în proteină și fibre. De exemplu, fasolea neagră poate conține până la 8 grame de proteină și 8 grame de fibre. De asemenea, oferă nutrienți esențiali precum vitamine B, fier și potasiu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân