Dr. Georgiana Bernea: Top cele mai bune cure de slăbire

Medicul vorbește despre dietele cu cel mai mare succes atunci când vine vorba despre eliminarea kilogramelor în plus dar și pentru menținerea sănătății.
Dr. Georgiana Bernea: Top cele mai bune cure de slăbire
Dr. Georgiana Bernea, medic specialist Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, foto arhivă

Capitolul slăbire: provocare pentru multe persoane din toată lumea, de toate vârstele, de ambele sexe. Prima idee atunci când vine vorba despre slăbire este cura de slăbire sau regimul alimentar. Cu sau fără sport. Există o mulțime de regimuri alimentare consacrate, dar care este cel mai potrivit? Despre cele mai eficiente cure de slăbire am stat de vorbă cu dr. Georgiana Bernea, medic specialist Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice.

CSÎD: Care sunt cele mai eficiente diete pentru slăbire?

Dr. Georgiana Bernea: În prezent, sunt disponibile un număr foarte mare de diete care și-au dovedit eficiență în scăderea în greutate. Adoptarea unei diete trebuie să țină cont de stilul de viață, de preferințele alimentare și de anumite probleme medicale. Unele dintre cele mai studiate diete sunt: dietele vegetariene, dietele sărace în grăsimi, dieta mediteraneană și dieta DASH.

Veganismul, vegetarianismul, dietele sărace în grăsimi – eficiente și când vine vorba de slăbire în greutate

CSÎD: Ce ne puteți spune despre dietele bazate pe plante sau de dieta vegetariană?

Dr. Georgiana Bernea: Vegetarianismul și veganismul sunt populare. Persoanele țin astfel de diete din anumite motive ce țin de sănătate, etica sau mediu, restricționând produsele de origine animală. Există multe tipuri de vegetarianism, dar majoritatea implică eliminarea produselor din carne și pește. Unii vegetarieni pot exclude, de asemenea, ouăle și lactatele. Dieta vegană limitează toate produsele de origine animală inclusive gelatina, mierea, zerul, cazeina și albumina.

CSÎD: Ce ne puteți spune despre dietele sărace în grăsimi?

Dr. Georgiana Bernea: Dietele cu conținut scăzut de grăsimi restricționează aportul de grăsimi, deoarece în comparație cu proteinele ​​și carbohidrații grăsimile furnizează aproximativ de două ori mai multe calorii per gram. În astfel de diete, aportul caloric este asigurat de 10% din grăsimi, aproximativ 80% din calorii din carbohidrați și 10% din proteine. Dietele cu conținut scăzut de grăsimi sunt în principal pe bază de plante și limitează carnea și produsele de origine animală.

Se poate ține tensiunea arterială sub control prin dietă?

CSÎD: Hipertensiunea arterială este o problemă de sănătate importantă. Ce ne puteți spune despre dieta renumită că ajută la scăderea tensiunii arteriale crescute?

Dr. Georgiana Bernea:  Aș menționa (Dietary Approaches to Stop Hypertension) este un plan alimentar care ajuta la tratarea sau prevenirea hipertensiunii arteriale.  Pune accent pe consumul de fructe, legume, cereale integrale, carne slabă și un aport scăzut de sare, carne roșie, zaharuri adăugate și grăsimi.

CSÎD: În ultimii ani, dieta popoarelor de la marea Mediterană este desemnată ca fiind cea mai sănătoasă…

Dr. Georgiana Bernea: Dieta mediteraneană  fost concepută pentru a reduce riscul de boli de inimă si  studiile indică faptul că ajută și la pierderea în greutate. Acest tip de dieta susține consumul de multe fructe, legume, nuci, semințe, leguminoase, cereale integrale, pește, fructe de mare și ulei de măsline extravirgin. Este recomandat consumul moderat de carne de pasăre, ouăle și produsele lactate. Se restricționează aportul de cereale rafinate, carne procesată, zahăr adăugat, grăsimi trans, uleiuri rafinate, și alte alimente foarte procesate.

Dieta keto, dieta Atkins – în topul dietelor celor mai populare

CSÎD: Unele voci susțin că limitarea cantităților de carbohidrați duce la scăderea ponderală. Ce diete cu acest principiu sunt consacrate?

Dr. Georgiana Bernea: Dietele cu conținut scăzut de carbohidrați sunt printre cele mai populare diete pentru pierderea în greutate. Exemplele includ dieta Atkins, dieta ketogenică (keto) și dieta săracă în carbohidrați și bogată în grăsimi (LCHF).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Georgiana Bernea-David - medic specialist Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice
Georgiana Bernea-David este medic specialist Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice. Este, de asemenea, și președinte-fondator al Organizației non-guvernamentale Medway. În prezent lucrează la Femme Boutique Medical și Alpha Clinic și este doctorand la Școala de Studii Avansate a Academiei ...
citește mai mult
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân