Despre fibre în cura de slăbire: pastila de dietă

Află care sunt cele mai bune surse de fibre dacă ești la dietă!
  • Publicat:

Dacă vrei să scapi de niște kilograme, ai mare grijă la consumul de fibre. Probabil că ai mai auzit lucruri despre importanța fibrelor în dietă.

Este cazul să ți le reamintești pentru că o mulțime de studii susțin cât de important este să ne hrănim corect microbiomul. Acesta reprezintă totalitatea bacteriilor și microorganismelor din corp.

Cea mai mare parte dintre bacteriile care trăiesc în organismul uman se găsesc în intestine. Acestea au multiple roluri în corp, tranzitul intestinal și starea noastră de bună dispoziție fiind două dintre acestea.

Iar pentru ca bacteriile să ne ajute în toate acestea, ar trebui să le hrănim corect și să le oferim alimente fermentate și alimente cu fibre.

Dacă le oferim hrană bună, bacteriile secretă substanțe precum butiratul care ne ajută să scăpăm de caloriile în exces.

Fibrele se găsesc în legume și fructe. Unul dintre studiile dedicate fibrelor susține că ar trebui să consumăm 30 de grame pe zi ca să slăbim.

Cantități mari de fibre conțin lintea, fasolea, broccoli, afinele, avocado, mazărea, năutul, bananele, pâinea integrală, floricelele de porumb, merele și fructele uscate. Însă poți consuma fibre și din suuplimentele care le conțin în cantități mari.

Pentru mai multe informații de dietă și slăbire, vă puteți abona și la canalele noastre de youtube, insta și tik tok!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Redactor-şef
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult