Cum slăbești ușor și rapid cu lămâie și castravete

Lămâia și castravetele funcționează foarte bine nu numai separat, ci și împreună privind pierderea în greutate.
  • Publicat:
Cum slăbești ușor și rapid cu lămâie și castravete
Profimedia

Când încerci să slăbești, primul lucru pe care trebuie să îl faci, susțin majoritatea nutriționiștilor, este să înlocuiești sucurile care conțin zahăr sau lichidele cu multe calorii – cu apa. Ceea ce nu este foarte ușor, poate deveni chiar plictisitor pentru simțurile tale.

Există însă câteva trucuri care te ajută să te bucuri cu adevărat de apă, cum ar fi să o condimentezi cu lămâie și castravete. De altfel, această băutură a devenit foarte des uzitată în bistro-urile din București.

Plusul de aromă pe care îl aduc cele două alimente te va stimula să îți dorești să bei și mai multă apă.

Iar, în orice cură de slăbire, faptul că îți menții organismul constant hidratat echivalează cu senzația de sațietate, apa te ajută să te „simți plin”. De multe ori corpul poate confunda senzația de sete cu cea de foame. De aceea este recomandat ca înainte să mănânci ceva atunci când simți că ți-e foame, să bei mai întâi un pahar cu apă.

Beneficiile lămâilor și castraveților

Atât lămâia, cât și castravetele conțin cantități mari de vitamina C care este un puternic antioxidant responsabil pentru curățarea toxinelor și a altor acumulări din organism.

Mai mult, așa cum deja probabil știți, castravetele are în compoziția sa apă în proprție de 95%. De aceea, castraveții acționează ca un diuretic, eliminând excesul de apă, ceea ce ajută la scăderea greutății corporale.

Dar lămâia și castravetele funcționează foarte bine nu numai separat, ci și împreună privind pierderea în greutate. Altfel spus, cele două fac echipă foarte bună, stimulând metabolismul și, prin urmare, crescând sațietatea și reducând aportul de calorii.

Vrei să slăbești ușor dar și repede? Apa cu lămâie și castravete este o băutură foarte săracă în calorii, aspect care ne interesează mai ales în timpul dietelor – înlocuirea băuturilor bogate în calorii, cum ar fi sucul de portocale cu apă cu lămâie și castravete este o modalitate sigură de a reduce numărul total al caloriilor și de a scăpa de kilogramele nedorite.

Bonus pentru sănătate

Asocierea „lămâie și castravete” contribuie și la funcționarea rinichilor și facilitează procesul de eliminare a impurităților din sânge.

În plus, lămâia îmbunătățește și funcția intestinală prin efectul de a combate constipația. Procese care duc și ele la pierderea în greutate.

Într-o dietă sănătoasă, lămâia și castravetele sunt alegeri excelente. Bogate în vitamine, minerale și fibre, acestea ajută și la creșterea absorbției fierului și calciului și întăresc sistemul imunitar.

Citește și: Slăbește cu apă și lămâie! Sfatul medicului: Se bea cu 30 de minute înainte de masă

Sursă: msn.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”